Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen bier, maar bokken centraal tijdens Boktoberfest

Foto: Breugelse Bokken

Breugelse Bokken zet de geitenbok in de schijnwerpers tijdens Boktoberfest in Sint-Oedenrode. Kom op zondag 21 oktober proeven van mals geitenbokkenvlees, bijzondere bockbieren en andere lokale producten.

Natuurboerderij Breugelse Bokken organiseert op zondag 21 oktober een feestelijke middag ter ere van de geitenbok, het ondergeschoven kindje binnen de geitenkaasindustrie. Geitenbokkenvlees wordt in Nederland meestal weggegooid. Dat is zonde, want het smaakt heerlijk. Breugelse Bokken laat je dit zelf proeven tijdens de barbecue op het Boktoberfest. Daarnaast is er een bockbierproeverij, want bokkenvlees smaakt nu eenmaal nog lekkerder met een bockbiertje erbij. Verder is er een mini-boerenmarkt met lokale producten. De kinderen kunnen kennismaken met bok Herman en zijn vrienden, die graag geaaid worden. Ook mogen de kleintjes een ritje maken in het bokkenkarretje.

Breugelse Bokken

De kleinschalige natuurboerderij Breugelse Bokken in Son en Breugel geeft geitenbokken die overblijven bij de productie van geitenkaas, een tweede kans. Geitenbokkenvlees wordt in Nederland amper gegeten. Breugelse Bokken, gerund door boer Maarten Segers en zijn zoon Job, wil hier iets aan doen. Het is zonde om al dit vlees weg te gooien, want het smaakt heerlijk. Breugelse Bokken geeft de bokjes een goed leven buiten in de wei én geeft vleesliefhebbers de kans om een heerlijk stukje, eerlijk geitenbokkenvlees op hun bord te leggen.

 Praktische informatie Boktoberfest

Poster boktoberfest Breugelse Bokken