Gemeente: ‘afgelopen drie weken zes inbraken in centrum en Breeakker’

Foto: Pixabay CC0

Is er nu wel of geen inbraakgolf in de Breeakker, of blijven de criminele activiteiten beperkt tot de Gentiaan zoals de burgemeester eerst communiceerde?

Afgelopen maandag zei burgemeester Hans Gaillard bij de commissievergadering algemene zaken dat er bij de gemeente geen inbraakgolf in de Breeakker bekend was. De Gentiaan zou hoofdzakelijk het doelwit zijn van inbrekers. Dit ondanks dat verschillende media, waaronder Ons Son en Breugel, opmerkte dat er opvallend veel criminele activiteiten zijn in de wijk Breeakker. Nu blijkt bij navraag door Ons Son en Breugel dat de verhouding zoals eerder aangegeven door de gemeente toch anders te liggen.

“Vanuit de politie hebben we inmiddels begrepen dat er vanaf 23 april zeven keer in het dorp is ingebroken, waarvan één keer in de Gentiaan. De andere inbraken zijn in het centrum/de Breeakker geweest,” In iets meer dan drie weken tijd is er dus zes keer keer ingebroken in het centrum en de Breeakker. Pogingen tot inbraak, zoals afgelopen zondag, zijn hoogstwaarschijnlijk niet in deze statistieken meegenomen.

De politie gaat niet uit van een gecoördineerde inbraakgolf. “De politie gaat ervan uit dat het om andere daders gaat, gezien de spullen waarop zij het hebben voorzien.”

Post article

Post article