Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente en parochie komen aankoop kerk overeen

Gemeente en parochie komen aankoop kerk overeen
Foto: Google Maps

De kogel lijkt door de kerk: de gemeente mag onder voorwaarden de kerk en grond aankopen voor onder andere de realisatie van het MFA.

Op 12 januari zijn wethouder Robert Visser en de projectleiders Eric Jan de Haan en Frank van de Weijer aan tafel gaan zitten met pastoor Vincent Blom, Wim der Heijden, Tonny Donkers en Marjolein Kuijpers van de Heilige Oda parochie. De parochie heeft tijdens deze vergadering (en meerdere bijeenkomsten in de afgelopen tijd) de voorwaarden genoemd waarop de gemeente de kerk en de grond aan mag kopen.

De kerklocatie wordt aangeboden voor een nog niet openbaar bedrag in de huidige staat. De parochie is bereid de sloop te regelen op kosten van de gemeente. Ook een deel van de grond van het pastoraal centrum wordt aangeboden aan de gemeente. Ook moet de gemeente meewerken aan de realisatie van een nieuw kerkgebouw voor circa 200 tot 250 bezoekers die bij voorkeur achter de kerktoren gerealiseerd moet worden.

Omdat de levering van het gebouw en de onderliggende grond zo snel mogelijk kan plaats vinden, is er overleg geweest met het Vestzaktheater om tijdelijk diensten in het theater te kunnen vervullen voor de parochianten. Ook is het mogelijk dat er gebruik gemaakt kan worden van de protestantse kerk aan de Zandstraat, maar hier is nog geen overleg over geweest het het Kerkenraad. Bijzondere vieringen kunnen plaatsvinden in de Sint Genovevakerk in Breugel.

De aankoop is nodig omdat het MFA groter blijkt te worden van aanvankelijk voorspeld. De gekozen locatie, de parkeerplaats naast het markante gebouw, bijkt te klein: een deel van de grond van de kerk is nodig om de bouw te kunnen laten starten eind dit jaar. De uitkomst van deze overeenkomst zal komende maandag plaatsvinden in de commissie grondgebiedzaken.


Heet nieuws? Stuur de redactie een WhatsApp


Lees meer over de kerk