Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente experimenteert tegen geluidsoverlast

Tower Festival
Foto: Ons Son en Breugel

Tijdens het Tower Festival viel het al op, maar de gemeente komt er nu voor uit: er worden testen tegen geluidsoverlast uitgevoerd.

Achter de speakers die tijdens het Tower Festival werden gebruikt, geplaatst door Foolen Audio & Light, waren grote doeken gespannen die geluid moest dempen. Er werden continue steekproeven gehouden op verschillende locaties om de hoeveelheid geluid te meten.

Aan het Eindhovens Dagblad laat burgemeester Hans Gaillard weten dat er komende tijd meer experimenten uitgevoerd gaan worden om geluidsoverlast tijdens evenementen tegen te gaan. Zo zullen er onder meer geluidswerende schermen op hekken worden geplaatst en boxen anders gepositioneerd.

Hans Gaillard was goed te spreken over de voorlopige resultaten. “We hebben daar geconstateerd dat het geluid van de bassen overal gedempt was. Dat heeft onder meer met de opstelling van de boxen te maken: die stonden zo tegenover elkaar dat de geluidsgolven elkaar neutraliseren. Interessant is bijvoorbeeld dat op sommige plekken ver van het evenement wel muziek te horen was. Dat willen we nog beter in beeld krijgen.”