Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente gaat weesfietsen in het dorp opruimen

Gemeente gaat weesfietsen in het dorp opruimen
Foto: Pixabay CC0

Om het aantal fietsdiefstallen tegen te gaan zijn inwoners met de campagne ‘Dubbel op Slot, daar kom je mee thuis’ opgeroepen om hun fiets met twee sloten vast te zetten. Ook zijn de afgelopen weken in het centrum van Son een flink aantal fietsenrekken vervangen en fietsnieten bijgeplaatst.

Hierbij heeft onze buitendienst geconstateerd dat er verschillende weesfietsen in Son en Breugel staan. Weesfietsen zijn fietsen die op openbaar terrein staan en al langere tijd niet meer zijn gebruikt. Deze fietsen ontsieren het straatbeeld en houden parkeerplekken bezet.

Komende week (vanaf 5 maart) zal de gemeente stickers plaatsen op fietsen waarvan vermoed wordt dat het een weesfiets is. Op de sticker wordt aangegeven voor wanneer de fiets weggehaald moet worden. Na de aangegeven datum wordt de fiets door de buitendienst verwijderd.

De gemeente verplaatst de opgehaalde weesfietsen naar de gemeentewerf, waar de fietsen drie maanden worden bewaard. Inwoners kunnen een onterecht weggehaalde fiets ophalen bij de gemeentewerf, op vertoon van een geldig identiteitsbewijs en de fietssleutel. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt via: 0499 491 491. Na drie maanden kan de gemeente de fietsen verkopen/vernietigen.

Neem dan contact met ons.