Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente gedoogt toeteractie

Foto: Wikipedia

De gemeente gaat in gesprek met de organisatie van ‘Toeteren op het Kerkplein in Son’. Niet omdat de gemeente de actie wil verbieden, maar om het juist doorgang te laten vinden.

De gemeente geeft aan dat de toeteractie, een protest tegen het dwarsbomen van het nieuwe bestemmingsplan voor het Kerkplein, onder voorwaarden door mag gaan. Wat de voorwaarden zijn zal in een gesprek met de organisatie van het evenement voorgelegd worden.

Op de vraag of de uitspraak van de Raad van State omtrent het bestemmingsplan invloed heeft op andere evenementen in het centrum, kon de gemeente nog geen definitief antwoord geven. “Op het moment dat duidelijk wordt of de Raad van State een voorlopige voorziening treft en de inhoud van die eventuele voorlopige voorziening bekend is, bekijkt het college wat de eventuele gevolgen zijn voor de andere evenementen.”

De organisatie van de toeteractie geeft aan dat de gemeente inderdaad met hen in gesprek wil, maar hier nog geen concrete afspraken over heeft gemaakt.

Lees meer