Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente houdt vast aan grenscorrectie Zwijnsbergen

Foto: Google Maps

De gemeente Son en Breugel houdt vast aan haar plannen om een grenscorrectie bij Zwijnsbergen te bewerkstelligen. In 2017 doet Son en Breugel een nieuwe poging om grondgebied van Sint-Oedenrode in te lijven.

Zwijnsbergen ligt op de grens van Son en Breugel, langs de Planetenlaan. Officieel is het grondgebied van Sint-Oedenrode, maar Son en Breugel wil middels een grenscorrectie de grond zichzelf toe-eigenen.

Nu Sint-Oedenrode samengaat met Schijndel en Veghel om gezamenlijk Meierijstad te vormen, is Son en Breugel bang dat Zwijnsbergen in de toekomst bebouwd wordt. Om dit te voorkomen deed de gemeente een verzoek tot grenscorrectie, maar kreeg enkele weken geleden te horen dat deze correctie zou worden doorgevoerd.

Middels een brief aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken, de provincie en de betrokken gemeentes meldt burgemeester Hans Gaillard dat het in 2017 nogmaals een poging gaat doen om Zwijnsbergen te annexeren. Dan is Sint-Oedenrode opgegaan in Meierijstad en hoopt zo toch de zin van de gemeente door te kunnen voeren.

Son en Breugel krijgt veel weerstand van de gemeente Sint-Oedenrode en de bewoners van Zwijnsbergen zelf. Sint-Oedenrode geeft duidelijk aan Zwijnsbergen niet af te willen geven. De bewoners van Zwijnsbergen zien de annexatie ook niet zitten.