Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente investeert 40.000 euro in fietsvoorzieningen

Gemeente plaatst extra fietsnieten in het centrum van Son
Foto: Pixabay CC0

In de strijd tegen de fietsdiefstallen gaat de gemeente investeren voor het aanpassen van fietsvoorzieningen in het dorp.

Het is de gemeente een doorn in het oog: de hoeveelheid fietsendiefstallen in Son en Breugel. Voornamelijk fietsen in de Nieuwstraat en bij het Vestzaktheater zijn gewild bij fietsendieven. “Wij vinden dat mensen in de gelegenheid moeten zijn om hun fiets goed vast te zetten,” zegt burgemeester Hans Gaillard. “Iedere gestolen fiets is er één te veel.”

Om de fietsendiefstallen tegen te gaan was al een campagne opgestart. Fietsen op diefstalgevoelige locaties kregen een zadelhoes, waarbij de eigenaar het advies kreeg de fiets dubbel op slot te zetten. Ook is er een speciale lokfiets beschikbaar die afwisselend in Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel te vinden is. De lokfiets heeft al geleid tot diverse arrestaties.

In totaal investeert de gemeente 40.000 euro. Voor dat bedrag worden verouderde lage fietsenrekken verwijderd en komen er nieuwe hoge fietsenrekken voor in de plaats, beter bekend als de nietjes. Ook worden er meer rekken geplaatst dan nu al het geval is. Dit betreft de fietsenrekken in de Hendrik Veenemanstraat en de Nieuwstraat tot aan de Bontstraat. “Daar komt ook nog een voorlichtingscampagne bij.”

Of het genoeg is om het aantal fietsendiefstallen te doen minderen is nog niet bekend. De investering is in ieder geval geen eindpunt. “Mogelijk komen er ook nog aanpalende acties en wordt er onderzocht of dit voldoende voorzieningen zijn.”


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App StoreDownload nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play