Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente kan bouwbedrijf niet aansprakelijk stellen voor de Landing

Het kale plafond van sporthal de Landing
Foto: Ons Son en Breugel

Na een onderzoek van de huisadvocaten van de gemeente is geconstateerd dat bouwbedrijf van Stiphout niet aansprakelijk is voor de problemen rond de plafond- en gevelplaten in de Landing.

Sporthal de Landing was uiteindelijk vijf weken dicht, nadat bleek dat plafondplaten naar beneden dreigden te vallen. Na onderzoek bleek dat de plafond- en gevelplaten niet volgens de voorschriften van de leverancier te zijn gemonteerd. Ook waren er problemen geconstateerd met de dakplaten en de verlichtingsarmaturen.

De juristen van Adriaanse van der Weel advocaten hebben volgens burgemeester Hans Gaillard uitgezocht of bouwbedrijf van Stiphout, die de bouw overnam nadat bouwbedrijf Vannel failliet ging, aansprakelijk is voor de ondeugdelijke montage. Uit onderzoek bleekt dat niet van Stiphout, maar Vannel verantwoordelijk is. Ook is de garantietermijn verstreken.

De gemeente heeft van bouwbedrijf van Stiphout wel een aanbod ontvangen om de problemen op te lossen, maar de gemeente bedankt hiervoor. Hoeveel de kosten zijn en wanneer alle problemen opgelost gaan worden, is nog niet bekend. De huidige situatie, waarbij de sporthal tijdelijk is uitgerust zonder gevaarlijke plafond- en gevelplaten, is een tijdelijke noodsituatie. Op deze manier kunnen de sportverenigingen en scholen toch veilig gebruik maken van de hal.

De gemeente heeft beheerder van het gebouw, Sportbeheer Son, schadeloos gesteld. Er zal een bedrag van 21.863,20 euro overgemaakt worden om de kosten te dekken die het bedrijf door de tijdelijke sluiting heeft moeten maken. Andere schadeloosstellingen, zoals bij de sportverenigingen en sportcafé Expreszo, worden nog bekeken.