Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente krijgt bouw stimulans vanuit Startbouwimpuls

Nieuwbouwhuizen Klein Stokland
Foto: Ons Son en Breugel

Om de bouw van woningen in Nederland aan te jagen, geeft de overheid vanuit Startbouwimpuls bouwprojecten een financiële injectie.

In de gemeente Son en Breugel krijg een bouwproject van het Ministerie van Volkshuisvesting 175.000 euro uit het potje Startbouwimpuls (SBI). De Startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die planologisch ver genoeg zijn om uiterlijk in 2025 te starten met bouwen, maar door de veranderde economische omstandigheden de businesscase niet meer konden rond rekenen.

De 175.000 euro is een stimulering voor een enkel bouwproject in Son en Breugel. Het project omvat in totaal veertien huizen. De bouw van de woningen moet in het eerste kwartaal van 2024 starten.

In totaal zijn er in de regio achttien bouwprojecten die vanuit het Startbouwimpuls een bijdrage krijgen. De totale omvang vanuit de regeling voor de regio is 16 miljoen euro voor 1664 woningen die in de komende twee jaar starten. Landelijk krijgen 145 gemeenten een bijdrage zodat de bouw van bijna 31.500 nieuwe woningen versneld van start kan gaan.