Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente maakt aanpak groenvoorziening bekend

Foto: Pixabay

Recent konden inwoners van Son en Breugel bij de gemeente ideeën aandragen voor verandering in de groenvoorziening van ons dorp. De gemeente heeft in grote lijnen uitgestippeld hoe dit plan er uit komt te zien.

Als eerste is versneld prioriteit gegeven aan het verwijderen van bomen in de Snijderstraat, Van Speijklaan en Flevoland. Ook zijn er bomen die beschadigd zijn geraakt of gevaar hebben gevormd na de voorjaarsstorm enige tijd geleden ook gesnoeid of verwijderd.

Binnenkort zal de gemeente in 25 straten enquêtes rondbrengen over de bomen in hun straat. De straatbewoners kunnen kiezen om de bomen te laten staan, verwijderen (met herplanting) of snoeien. Het gaat hier om ongeveer 700 bomen verspreidt over het hele dorp.

Onkruid

Onkruid op openbare voetpaden en -wegen wordt vanaf 14 juli aangepakt. Middels chemicaliën wordt het onkruid licht aangeraakt om de hoeveelheid chemicaliën tot een minimum te beperken. Daarnaast zorgt deze techniek er voor dat chemicaliën niet kunnen verwaaien of in de bodem terecht kunnen komen.

Verkoop reststroken

Inwoners van de gentiaan kunnen bij de gemeente aankloppen om reststroken van de gemeente te kopen. Gemeentegrond die direct aan eigen grond grenst kan op deze manier aangekocht worden voor eigen beheer. Beheer van de groenvoorziening komt dan voor rekening van de koper.