Search
Close this search box.

Gemeente moet toch opdraaien voor verhogen golfballennet

Het golfballennet bij Golfclub Son
Foto: Ons Son en Breugel

De commissie burgerzaken is het dossier ‘golfballennet’ moe en geeft wethouder Vortman de opdracht deze af te ronden.

De golfclub zit al ruim 30 jaar op dezelfde plek, maar sinds enkele jaren is er een buurman verrezen naast de baan: het combigebouw. Door de komst van het combigebouw is de club onder andere afgezwakt in status, waardoor leden hun heil op andere golfbanen gaan zoeken voor uitdaging. Ook hockeyvereniging HTC zet de hakken in het zand en wil het golfen verbieden, uit oog van veiligheid.

De brandweerkazerne/gemeentewerf dient veilig gehouden te worden voor rondvliegende golfballen, maar de golfclub weigert op te draaien voor 50% van de kosten, een slordige 27.000 euro. De golfclub heeft voor het plaatsen van het huidige golfballennet geadviseerd dat het golfballennet te laag zou zijn, waardoor nu voor de tweede maal een net gespannen moet worden. Om nog maar te zwijgen over eventuele letselschade, mocht er een golfbal de verkeerde kant op schieten of over het net komen. Wie is er dan verantwoordelijk?

Wiens schuld het is dat er een te laag net gespannen is of wie er bij letsel verantwoordelijk is, is niet relevant voor de commissie burgerzaken. De gemeente is volgens wethouder Kees Vortman niet aansprakelijk bij (letsel)schade: wie de bal slaat is verantwoordelijk. De gemeente zou echter niet weglopen van verantwoordelijkheden “als goede buur”.

Jan-Dirk van Arkel, voorzitter van Golfclub Son, pleitte in zijn inspraak tijdens de commissievergadering burgerzaken om de gemeentelijke bijdrage voor het verhogen van het golfballennet te verhogen. De commissie staat vierkant achter de golfclub. Het dossier loopt al via 2009 en dient afgesloten te worden, gezien de dossiers die op stapel liggen. De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van het combigebouw moet voorop staan.

Het golfballennet moet naar achttien meter en gaf die opdracht mee aan wethouder Kees Vortman. De gemeente zou dit moeten betalen, waarvoor al twee offertes ingewonnen zijn. De commissie gaf wel opbouwende ideeën mee, zoals de hulp inroepen van de ongeveer 420 leden van de golfclub voor het afbreken van het huidige net en hergebruik.

Wethouder Vortman neemt de opdracht mee in de gesprekken met de golfclub en het college. Maar het net is niet binnen een paar weken gespannen: voor een net van achttien meter moet het bestemmingsplan aangepast worden, wat weer de nodige tijd kost. Deze wijzing is al in gang gezet, maar dit kan nog maanden duren.


Lees meer over het golfballennet


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.