Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente schort overeenkomst fietsoversteek Dutmellapad vooralsnog op

Gemeente schort overeenkomst fietsoversteek Dutmellapad vooralsnog op
Foto: Ons Son en Breugel

De rekening van de fietsoversteek bij het Oud Meer blijft nog even open staan, nu blijkt dat de kosten voor de aanleg hoger blijkt dan voorzien.

Ondanks dat de fietsoversteek bij het Oud Meer ter hoogte van het Dutmellapad al gerealiseerd is en zelfs feestelijk geopend, trekt de gemeente zich vooralsnog terug uit de samenwerking omtrent de aanleg hiervan. De gemeente werd geconfronteerd met een rekening voor de realisatie, waarbij de kosten niet in lijn is met de geraamde kosten door de provincie. De kosten vielen 145.000 euro hoger uit dan geraamd.

Provincie Noord-Brabant schatte volgens burgemeester Hans Gaillard de aanleg van de fietsoversteek bij het Oud Meer op 180.000 euro, daar waar 300.000 euro oorspronkelijk verwacht werd. De samenwerking tussen gemeente en provincie werd gezocht voor de aanleg om de kosten eerlijk te delen, waarbij de provincie de aanleg zou verzorgen. Vier maanden na de opening wordt de rekening gepresenteerd: 325.000 euro. De extra kosten komen onder andere door hogere kosten voor verkeersbegeleiding tijdens de werkzaamheden.

Voor het college van burgemeester en wethouders de reden om terug te komen op hun eerdere besluit en de overeenkomst vooralsnog op te schorten. Wethouder Kees Vortman zal met de verantwoordelijk gedeputeerde in gesprek gaan om te zien waar het mis is gegaan en welke maatregelen getroffen moeten worden.