Gemeente start vervangingstraject bruggen Planetenlaan en Dommelpas

Gemeente start vervangingstraject bruggen Planetenlaan en Dommelpas
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Bij een inspectie in 2017 is geconstateerd dat de bruggen bij de Planetenlaan en Dommelpas aandacht nodig hebben. De gemeente start nu met het vervangingstraject.

“We gaan twee bruggen vervangen,” zegt burgemeester Hans Gaillard. “Dat is al even bekend, maar daar is nu een projectplan voor opgesteld.” De bruggen zijn beoordeeld tijdens een uitgebreide inspectie in 2017. Hierbij is geconstateerd dat door achterstallig onderhoud het draagvermogen van de brug niet meer toereikend is. “Er is betonrot geconstateerd, maar de constructie is nog zodanig dat het geen accuut gevaar oplevert. Het is niet zoals de brug bij Aquabest, de bruggen staan niet op instorten.”

De vervanging van de bruggen is een langetermijnproject. Het starten van het vervangingstraject betekent dat er nog geen beslissingen zijn genomen over de precieze uitwerking. Ook moet het project aanbesteed worden, wat aardig wat tijd in beslag zal nemen. “Het heeft geen haast. Het tijdsbestek is het tijdsbestek dat er voor nodig is. Er moet gekeken worden wat je daar nou mee moet, of het hetzelfde moet worden als het al is en hoe we het duurzaam en circulair gaan maken.”

Post article

Post article