Gemeente stelt 50.000 euro beschikbaar voor nieuw hekwerk Hertenkamp

Het hek van het hertenkamp
Foto: Ons Son en Breugel

Met een nieuw hek en nieuwe mogelijkheden om de dieren van dichtbij te bewonderen wordt het Hertenkamp toegankelijker dan ooit.

De gemeente had een potje van 50.000 euro gereserveerd om drainage aan te leggen in het Hertenkamp. Toen bleek dat drainage van de grond niet mogelijk was, werd besloten om het potje anders aan te wenden. Het Hertenkamp krijgt nu nieuw hekwerk en worden er voorzieningen getroffen om de dieren van dichterbij te bekijken.

Het houten hekwerk dat langs het fietspad loop wordt volledig vervangen. Bij de zithoek komen opstapjes om de dieren gemakkelijker te kunnen voeren. Het Hertenkamp krijgt ook een houten afrastering door het midden van de weide. Aan de achterzijde (achter de stal) komt ook een houten hekwerk en wordt een verhard pad aangelegd, zodat ook de achterzijde deels bereikbaar wordt.

Het hekwerk langs de Dommel wordt ook deels vervangen. Het gaaswerk wordt hierbij deels landinwaarts verplaatst. De grond die hierbij vrijkomt wordt niet openbaar toegankelijk. Hopelijk ontsnappen er nu geen hertjes meer.

Post article

Post article