Gemeente verlengt subsidie voor het zwembad met vijf jaar

Gemeente verlengt subsidie voor het zwembad met vijf jaar
Foto: Pixabay CC0

De komende vijf jaar ontvangst het zwembad in totaal 600.000 euro aan subsidies om de basisfuncties van het bad overeind te houden.

De komende vijf jaar zal het zwembad het huidige bedrag in subsidies blijven ontvangen om de basisfuncties van het zwembad overeind te houden. Dit komt neer op 120.000 euro per jaar, in totaal 600.000 euro. Wel blijft de gemeente de vinger aan de pols houden door periodiek de bezoekersaantallen en de omzet in te zien. De periode van vijf jaar is gekozen omdat regionaal gekeken wordt naar de spreiding van voorzieningen in het stedelijk gebied en dit mogelijk consequenties heeft voor het zwembad in Son.

De gemeenteraad hecht waarde aan het behouden van een zwembad in Son en Breugel. Het was voor hen echter een doorn in het oog dat een beslissing over de toekomst van de subsidie zo lang op zich liet wachten. De subsidie zou namelijk dit jaar stoppen. Met de beslissing van het college van burgemeester en wethouders komt er dus een einde aan.

Het college heeft wel gekeken naar een voorstel van de VVD om schoolzwemmen te introduceren als onderdeel van de subsidie. Volgens burgemeester Hans Gaillard zijn er twee factoren waarom hier niet voor is gekozen: de scholen willen dit niet en schoolzwemmen is in het verleden afgeschaft omdat iedereen op eigen initiatief kinderen zwemlessen liet genieten op jonge leeftijd. Voor de ouders die geen geld hebben voor zwemles is het zwemvestje nog altijd beschikbaar.

Post article

Post article