Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente wil sluipverkeer Kanaalstraat stoppen met éénrichtingsverkeer

Sonse Brug HIVA flats
Foto: Ons Son en Breugel

Sluipverkeer dat ‘even vlug’ de file in de Kanaalstraat omzeilt door via een zijstraat in te voegen wordt gestopt: de straat wordt éénrichtingsverkeer.

Het smalle straatje is nu nog tweerichtingsverkeer met een gesloten verklaring voor vrachtwagens. Het college wil de kleine weg langs het kanaal richting Ekkersrijt 3100 éénrichtingsverkeer maken. Verkeer dat vanaf de Kanaalstraat richting Ekkersrijt wil mag dan doorrijden, andersom niet. De straat blijft tweerichtingsverkeer voor (brom)fietsers. De gewijzigde situatie wordt aangegeven middels drie of vier borden.

Het is een eerste stap om het sluipverkeer in de Kanaalstraat tegen te gaan. “Je kunt er wel in, je kunt er niet meer uit,” zegt burgemeester Hans Gaillard tijdens het wekelijkse persgesprek. “Er is gevraagd om ook het sluipverkeer vanaf de Kanaaldijk Zuid aan te pakken, maar het college heeft gezegd ‘we beginnen eerst hiermee’.”

Het betreft vooralsnog een voorgenomen besluit. Zodra de inzageprocedure doorlopen is wordt er werk gemaakt om het definitief te maken. Wanneer dit is, is nog onduidelijk.