Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente wil toch zelfstandig blijven

Foto: Pixabay

In een brief aan de Provinciale Staten heeft gemeente Son en Breugel haar bestuurlijke visie op de toekomst voorgelegd. Hierin staat dat Son en Breugel zelfstandig wil blijven.

Dit is in strijd met eerdere berichtgeving, waarin het college van burgemeester en wethouders nog kenbaar maakte op termijn een fusie met Nuenen te zien zitten. De uitspraak maakte veel los: gemeenteraad, inwoners van Son en Breugel en gemeente Nuenen waren verrast.

Lees ook:

De brief toont de visie van de gemeente voor de toekomst. De gemeente erkent het belang van Son en Breugel als strategisch- en economisch sterke kleine gemeente binnen de regio. Gemeentes zoals Eindhoven en Helmond zijn de motor, waarbij een gemeente als Son en Breugel gezien wordt als tussenstop tussen stedelijke gebied en platteland. Vooral Ekkersrijt speelt hierbij een grote rol, hoewel dit niet genoemd wordt in de brief.

Binnenkort wordt de samenwerking binnen de Dommelvallei, de bestuurlijke samenwerking tussen Son en Breugel, Nuenen en Geldrop-Mierlo, verder besproken door de desbetreffende gemeentes. Hierbij zal de evaluatie die gemaakt is na het eerste jaar de leidraad zijn. Son en Breugel is als gemeente nu nog sterk genoeg om op eigen benen te kunnen blijven staan.

Lees meer