Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente zegt toe honderd nieuwe bomen te planten in Sonse Bossen

Gemeente zegt toe honderd nieuwe bomen te planten achter de sauna
Foto: Ons Son en Breugel

Na een goed gesprek tussen Adviesgroep Sonse Bossen en de gemeente komen er nieuwe bomen rondom Thermae Son.

De gemeente liet bomen kappen rondom de sauna in de Sonse Bossen, tot verdriet van vele bosliefhebbers. Onder deze liefhebbers zat ook Andreas Thurau van Adviesgroep Sonse Bossen, die afgelopen woensdag met Wim Peeters (beleidsmedewerker groen van de gemeente Son en Breugel) heeft gesproken over het voorval.

Andreas Thurau: “Hij [Wim Peeters, red.] vertelde mij dat in de herfststormen van november vorig jaar een aantal bomen die dicht tegen Thermae Son aan stonden zijn beschadigd/aangetast, zodanig dat de eigenaar van Thermae zich zorgen maakte dat deze een gevaar zouden kunnen vormen voor bezoekers. Na inspectie vond de gemeente dat er dertien bomen verwijderd zouden moeten worden. Deze zijn nu geveld. In de rest van het bos zijn geen bomen verwijderd.”

In de ogen van Andreas zijn bomen niet onnodig gekapt en is het bos niet aangetast. “Wel vind ik dat de gemeente in het vervolg een dergelijke ingreep van te voren met de Adviesgroep dient te bespreken en ook dat de omwonenden tijdig moeten worden ingelicht, bijvoorbeeld via de gemeentepagina in de krant. De gemeente heeft ons inmiddels laten weten dat men dat bij nader inzien ook vindt en heeft excuses aangeboden voor het gebrek aan communicatie.”

De gemeente heeft naast beterschap in de communicatie ook beterschap voor de Sonse Bossen beloofd. “De gemeente zal later dit jaar op dezelfde plek, om Thermae heen, honderd nieuwe, jonge bomen aanplanten om het verlies aan natuur te compenseren.” Zo komt het bosgebied achter Thermae Son weer in het groen.


Lees meer over de Sonse Bossen


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.