Gemeente zet in op duurzame mobiliteit voor ambtenaren

Een voorbeeld van duurzame mobiliteit: een elektrische auto die opgeladen wordt
Foto: Pexels CC0
Nieuws

In de strijd tegen emissies is de gemeente op zoek naar mogelijkheden om mobiliteit voor het eigen personeelsbestand te verduurzamen. Met de komst van elektrische fietsen en een nieuwe elektrische auto komt een duurzame gemeente weer een stapje dichterbij.

Ambtenaren die zich moeten verplaatsen binnen en buiten Son en Breugel, krijgen binnenkort de beschikking over twee elektrische fietsen. De elektrische fietsen zijn volgens burgemeester Hans Gaillard geschikt voor afstanden tot vijftien kilometer. Uitermate geschikt om afspraken binnen het dorp te kunnen overbruggen. Naar verwachting worden de elektrische fietsen lokaal ingekocht.

Ook wordt onderzocht hoe de gemeente gebruik kan gaan maken van een elektrische auto. Aanvankelijk werd voorgesteld om een elektrisch voertuig te leasen. Om in te kunnen spelen op de veranderende mobiliteit heeft heeft college van burgemeester en wethouders echter besloten om een andere mogelijkheid te onderzoeken. De markt voor elektrische auto’s heeft namelijk diverse flexibele mobiliteitsopties, waarbij auto’s gedeeld kunnen worden. Beide opties worden na het onderzoek tegen het licht gehouden.

Post article

Post article