Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeentepagina – week 11 2017

gemeente gemeentepagina bekendmakingen
Foto: Ons Son en Breugel

Dit is de gemeentepagina van week 11 2017.Gemeente Son en Breugel

Agenda komende periode

DatumAanvangOnderwerpVoor wieWaar
15 maart 201709:00 uur – 10:00 uurSpreekuur Kees VortmanOpenbaarGemeentehuis
20 maart 201715:30 uur – 16:30 uurMonumentencommissieOpenbaarRaadzaal
22 maart 201719:30 uur – 21:00 uurAlzheimercafé B.O.S.Openbaar’t Zand, Oirschot
22 maart 201720:00 uurVergadering Algemeen Bestuur WSDOpenbaarSchouwrooij 20, Boxtel

 


Mededelingen en berichten

Vergadering Monumentencommissie

Op maandag 20 maart 2017 is er een vergadering van de monumentencommissie.

Vanaf 19 december 2016 is de vergaderstructuur formeel veranderd in een niet-openbaar en openbaar gedeelte. Het openbare gedeelte (en dus toegankelijk voor belangstellenden) is van 15.30 – 16.30 uur en vindt plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis van Son en Breugel. De agenda van de vergadering is te bekijken op de pagina Monumentencommissie op onze website.

 

Alzheimercafé B.O.S.

Op woensdag 22 maart 2017 organiseert Alzheimer Café Best – Oirschot – Son en Breugel een avond met als thema: ‘Jonge mensen met dementie’.

Dementie treft vooral mensen op latere leeftijd, maar ook al op jongere leeftijd kun je ermee geconfronteerd worden. Dit kan andere problemen met zich meebrengen. Enerzijds omdat er andere verschijnselen op de voorgrond kunnen staan, anderzijds omdat het dagelijks leven er heel anders uitziet. Bijvoorbeeld wanneer het iemand betreft die nog volop aan het werk is en een gezin heeft met jongere kinderen.

Soms hoor je dat de eerste verschijnselen bij iemand al voor het 65ste levensjaar aanwezig waren. Heel vaak worden die eerste verschijnselen niet als zodanig herkend. Over de ziekteverschijnselen, het verloop en de gevolgen gaan we deze avond in gesprek met een deskundige die werkt met mensen die lijden aan deze ziekte. Ook hebben we het over de mogelijkheden die er zijn in de behandeling en bespreken we speciale voorzieningen voor jonge mensen met dementie.

Locatie

Het Alzheimer Café B.O.S. in Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Meer informatie over het programma vindt u op onze website. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken, van het Alzheimercafé B.O.S. of van CultuurSpoor Best, te bekijken en (gratis) te lenen. Ook liggen er folders en brochures die te maken hebben met dementie.

Na elke pauze van het Alzheimer Café bestaat de mogelijkheid vragen te stellen.

 

Vergadering Algemeen Bestuur WSD

Op woensdag 22 maart 2017 om 20.00 uur houdt het Algemeen Bestuur van de WSD een openbare vergadering in de kleine kantine van WSD, Schouwrooij 20 te Boxtel. U bent hierbij van harte welkom. De agenda van deze vergadering vindt u bij ‘het laatste nieuws’ op onze website.

 

Blijf uit de rook!

Onbewust doen mensen in geval van brand het tegenovergestelde van wat goed voor ze is. Zeker in het eerste uur komen veel toeschouwers naar de plaats van het incident. De kans is daarbij groot dat zij in de rook staan en die dus ook inademen. Brandweer Brabant-Zuidoost waarschuwt dan ook voor de schadelijkheid van rook.

Blijf uit de rook!Rook kan schadelijke stoffen bevatten

Schone rook bestaat niet. Het maakt niet uit wat er brandt: chemische stoffen, (tuin)afval, papier, schoon hout, olie of plastic. Een huis of een bos. Rook zit vol roetdeeltjes en andere schadelijke stoffen die acute en/of langdurige klachten kunnen veroorzaken. Ook bij een woningbrand of een bosbrand kunnen dus schadelijke stoffen vrijkomen. Het gezondheidsrisico hangt samen met de hoeveelheid rook die wordt ingeademd. Rook inademen kan leiden brandende ogen, een geïrriteerde neusholte, keel of luchtwegen. Hoe hoger de concentratie rook, hoe sneller deze effecten optreden. De acute risico’s hangen vooral af van de hoeveelheid zwevende deeltjes zoals roet en ander fijn stof, en de hoeveelheid irriterende en verstikkende stoffen.

Wacht niet af, maar handel zelf

Eigenlijk is het heel simpel: voorkom zelf dat je rook inademt. Ook bij een brand die wat verder weg is. Wacht dus niet op een sirene of aanwijzingen van de brandweer. Sluit bij overlast ramen en deuren schakel de ventilatie uit. Meer over de campagne en alle achtergrondinformatie over rook is terug te vinden op www.blijfuitderook.nl.

 

100 extra knooppunten in fietsnetwerk Zuidoost-Brabant

Onze provincie is zeer geschikt om per fiets te verkennen. Door de stad, over de heide, door bossen en langs sfeervolle dorpjes. Met het aantrekkelijke fietsroutenetwerk, dat over de hele provincie is uitgestippeld, bepaal je zelf via de app, panelen of een kaart de route en afstand van je fietstocht. Het fietsnetwerk in de regio Zuidoost-Brabant is nu uitgebreid ruim 100 extra knooppunten. Ook zijn 370 fietspanelen vervangen met een actueel kaartbeeld. Dankzij de nieuwe panelen kunnen fietsers met meer plezier door het Brabantse land fietsen.

100 extra knooppunten in fietsnetwerk Zuidoost-BrabantIn de nieuwe panelen is de beacon- technologie verwerkt. Een innovatie met een route-app die ervoor zorgt dat fietsers actuele omgevingsinformatie kunnen ontvangen. Deze kwaliteitsimpuls is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord- Brabant. De Provincie Noord-Brabant zet erop in om Brabant de meest innovatieve en gastvrije fietsprovincie te laten worden. Zuidoost-Brabant is de eerste regio waar de werkzaamheden zijn voltooid. De overige regio’s volgen in 2017.

De Landgoederenroute in Zuidoost-Brabant is de eerste route die gebruik maakt van de beacon-technologie. Je wordt via de innovatieve app ‘Routes in Brabant’ tijdens je fietstocht op de hoogte gehouden van allerlei bezienswaardigheden langs je route. Van cultuurhistorische feiten en landschapskenmerken tot aantrekkelijke acties bij accommodaties. De basis is gelegd om in de toekomst binnen Brabant op grote schaal gebruik te maken van beacon-technologie.

Stap op je fiets en kijk wat de omgeving in Zuidoost-Brabant allemaal te bieden heeft! Plan vooraf digitaal je route via www.routesinbrabant.nl of www.visitbrabant.nl/routes. Veel fietsplezier!

 


Afvalverwerking

Ophaalschema 13 t/m 17 maart 2017

Komende week wordt uw GFT (groen) PMD (plastic, metaal, drankkartons) en Papier opgehaald. De exacte dagen vindt u in DeAfvalApp! Zorg ervoor dat uw afval om 7.30 uur aan de straat staat.

 

Op de hoogte via DeAfvalApp!

DeAfvalapp! is er voor de computer, tablet én mobiele telefoon en geeft steeds actuele data voor het aan huis ophalen van restafval, GFT, plastic en oud papier. Kijk op onze website bij ‘Alles over afval bekijken’ voor meer informatie. Of download de app in Google Play of App Store.

 


Bekendmakingen

Aangevraagde omgevingsvergunningen

Kennisgeving ingediende aanvragen omgevingsvergunning op:

  • 03 maart 2017 – Ekkersrijt 4115, 5692 DD – brandveilig gebruiken winkelinrichting (MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK)
  • 06 maart 2017 – Brouwerskampweg 5, 5691 PN – oprichten pluimveestal (BOUWEN)
  • 02 maart 2017 – Vlinderlaan 133, 5691 RZ – voorzijde uitbouwen woonhuis (BOUWEN)
  • 07 maart 2017 – Talmastraat 1, 5694 CV – uitbreiden woonhuis (BOUWEN)
  • 07 maart 2017 – Troelstrastraat 13, 5694 CM – plaatsen erker (BOUWEN)

De aangevraagde omgevingsvergunningen liggen niet ter inzage. Pas vanaf het moment dat er een (concept)besluit is genomen op de aanvraag ligt dit (concept)besluit samen met de aanvraag ter inzage. Indien u vragen heeft over een hierboven vermelde aanvraag kunt u een afspraak maken met één van de behandelende medewerkers van de afdeling Veiligheid en Wijkbeheer.

 

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben omgevingsvergunning verleend voor onderstaande plannen. Deze omgevingsvergunningen zijn verzonden op:

  • 08 maart 2017 – Kanaalstraat 2, 5691 NC – bouwen opslagloods (BOUWEN)

Belanghebbenden kunnen daartegen binnen zes weken na de uitreiking of verzending van de vergunning een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. De vermelde omgevingsvergunningen liggen ter inzage op de afdeling Dienstverlening.

 

Vergadering ruimtelijk kwaliteitsteam

Het Ruimtelijk KwaliteitsTeam vergadert elke twee weken. Voor de locatie, tijd en agenda van deze vergaderingen verzoeken wij u om contact op te nemen met een van onze medewerkers van het cluster Bouwen van de afdeling Veiligheid en Wijkbeheer.


Lees meer gemeentepagina’s


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.


De gemeentepagina wordt iedere week opgemaakt en aangeleverd door de gemeente Son en Breugel.