Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeentepagina – week 11 2018

gemeente gemeentepagina bekendmakingen
Foto: Ons Son en Breugel

Gemeente Son en BreugelMededelingen, afvalschema’s en vergunningen: dit is de gemeentepagina van week 11 2018.

Agenda komende periode

DatumAanvangOnderwerpVoor wieWaar
14 maart9.00–10.00 uurSpreekuur Hans GaillardOpenbaarGemeentehuis
14 maart16.30–17.30 uurSpreekuur Eef van TurnhoutOpenbaarBraecklant
14 maart17.00-18.00 uurSpreekuur Kees VortmanOpenbaarDe Boerderij
14 maart20.00 uurAlgemeen Bestuur WSDOpenbaarSchouwrooij 20 Boxtel
14 maart20.15 uurPecha Kucha avondOpenbaarBibliotheek
15 maart20.00 uurGemeenteraadsvergaderingOpenbaarRaadzaal
16 maart16.00 uurOnthulling Gedichten in ’t groenOpenbaarDommelbalkon
19 maart15.30-16.30 uurMonumentencommissieOpenbaarRaadzaal

Mededelingen en berichten

Opgeruimd staat netjes, weg met zwerfafval

Op zaterdag 24 maart 2018 doet de gemeente Son en Breugel weer mee aan de Week van Nederland Schoon. Tijdens de Landelijke Opschoondag organiseren veel gemeenten samen met de inwoners acties om hun omgeving schoon te maken.

Scholieren, inwoners en college steken handen uit de mouwen

De Opschoondag markeert het einde van een week vol activiteiten. In de week van 19 tot en met 23 maart gaan de meeste basisscholen hun schoolplein en de omgeving schoonmaken. Uitgerust met knijpers, handschoenen en vuilniszakken dragen de kinderen bij aan een schone omgeving.

Bewoners en gemeenteraad pakken wijken aan

Op zaterdag 24 maart 2018 gaan een aantal buurt- en wijkverenigingen en inwoners en medewerkers van de gemeente Son en Breugel, waaronder gemeenteraadsleden aan de slag.
Om 09.30 uur gaan zij verspreidt over de gemeente een aantal wijken schoonmaken. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Verzamelplaatsen

Wilt u meedoen, kom dan op 24 maart naar een van de volgende locaties:

Wijk/buurtOpkomstlocatieTijdstip
HoogstraatDe Boerderij09.30 uur
KanaalstraatKruisbeeld09.30 uur
KloosterstraatVoor perceel Kloosterstraat 1410.30 uur
CentrumKiosk op Kerkplein09.30 uur
’t Harde VenHoek Europalaan/Rembrandstraat09.30 uur
SonniusparkHoek Libellenlaan, Vuurlibel en Keverlaan09.30 uur

Vanaf 11.30 uur is de gezamenlijke afsluiting bij de kiosk in het centrum. In Breugel wordt bij de Boerderij afgesloten. Na afloop zorgt de gemeente voor een warme versnapering voor de deelnemers.

 

Onthulling gedichtenbordjes op Dommelbalkon

Op vrijdag 16 maart worden vanaf 16.00 uur de gedichtenbordjes voor het project Gedichten in ‘t groen officieel ‘onthuld’ bij het Dommelbalkon in het Vroonhovenpark. Omdat het eind van de Boekenweek (thema Natuur) dan in zicht is, vindt de organisatie dit een uitgelezen moment om natuur en cultuur met elkaar te verbinden.

Gedichten in ’t groen is het project van fraai vormgegeven bordjes met poëzie op de mooiste plekjes in ons dorp. Inwoners van twaalf jaar en ouder konden hiervoor in januari gedichten insturen. Een deskundige jury beoordeelde alle inzendingen anoniem en koos uiteindelijk acht gedichten uit.

De acht staanders, gemaakt van prachtig uitgevoerd cortènstaal, alle voorzien van een aluminium tekstbord met gedicht, hebben op die dag hun eigen mooie plekje rondom Dommel of Groote Beek gevonden. De dichters Loekie Devlaeminck, Thea Gartz, Jos Lombarts, Stan Mooij, Arend Okken, Arjen Strik, Ed van der Woude en Len van der Zalm dragen bij deze officiële gelegenheid hun poëtische regels met een korte toelichting voor.

Treurwilg

Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen verricht samen met projectleider Bernadette van Loon de officiële ‘onthulling’ onder de treurwilg, daar waar Groote Beek en Dommel in elkaar vloeien. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Het ligt in de bedoeling het aantal bordjes in de nabije toekomst uit te breiden.

 

Vergadering WSD

Op woensdag 14 maart a.s. aanvang 20.00 uur, komt het Algemeen Bestuur van de WSD bijeen. De vergadering vindt plaats in de kantine van WSD Boxtel, Schouwrooij 20 te Boxtel. Deze vergadering is openbaar.

 

Horecafraude

Jongeren gaan graag op stap. Regelmatig horen wij van incidenten waarbij een (minderjarige) jongere een horecagelegenheid probeert binnen te komen met een vals of vervalst legitimatiebewijs. Het gaat hierbij om jongeren die een identiteitsbewijs lenen of uitlenen zodat minderjarigen bijvoorbeeld een horecagelegenheid binnen kunnen komen. Deze jongeren plegen identiteitsfraude. Dit is strafbaar. Zij riskeren dat ze enkele jaren niet over een paspoort kunnen beschikken vanwege de fraude. Er mag bijvoorbeeld geen paspoort worden verstrekt en al eerder afgegeven paspoorten kunnen worden ingenomen. Hierdoor is bijvoorbeeld een tussenjaar in Azië of een bezoek aan opa en oma in Marokko niet mogelijk. Jongeren zijn niet op de hoogte van deze mogelijke gevolgen.

Wat mag dus niet:

 • gebruik maken van een vals of vervalst legitimatiebewijs, zoals ID-kaart, paspoort, rijbewijs (gebruiker)
 • een valse naam opgeven
 • jezelf als iemand anders uitgeven
 • jouw legitimatiebewijs aan iemand anders geven (verstrekker)

Verklaring

Als de gemeente op de hoogte wordt gesteld van een zogenaamde horecafraude dan worden beide jongeren opgeroepen voor een gesprek, zowel de gebruiker als de verstrekker. De gemeente neemt van beide jongeren hun verklaring op en stuurt deze door naar de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RVIG). De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens beoordeelt de verklaringen en besluit de jongeren al dan niet op de signaleringslijst te plaatsen. Dit RPS(Register paspoortsignaleringen) is een registratie van personen aan wie een paspoort kan worden geweigerd en van wie een al verstrekt paspoort vervallen kan worden verklaard.

 

Vergadering Monumentencommissie

Op maandag 19 maart 2018 is er een vergadering van de monumentencommissie. De vergadering bestaat uit een niet-openbaar en openbaar gedeelte. Het openbare gedeelte (en dus toegankelijk voor belangstellenden) is van 15.30 – 16.30 uur en vindt plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis van Son en Breugel. De agenda van de vergadering is te bekijken op de pagina Monumentencommissie op onze website.

 


Verkiezingen

Verkiezingen 2018

Op woensdag 21 maart a.s. zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Van 7.30 tot 21.00 uur kunt u uw stem uitbrengen op een van de negen stembureaus in Son en Breugel.

Ik heb geen stempas ontvangen, wat nu?

De stempassen voor de verkiezing van de gemeenteraad van Son en Breugel op 21 maart 2018 zijn afgelopen week bij alle kiezers thuisbezorgd. Bent u uw stempas kwijt of hebt u geen stempas ontvangen, dan kunt u een (vervangende) stempas aan vragen. U kunt een stempas aan vragen tot uiterlijk de dag voor de verkiezingen, dat willen zeggen 20 maart 2018 voor 12:00 uur.

U kunt een vervangende stempas aanvragen op elke werkdag bij de afdeling Dienstverlening, in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 Son en Breugel. U kunt hiervoor een afspraak maken via www.sonenbreugel.nl (product verkiezingen). U dient hiervoor wel geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Zonder stempas kunt u niet stemmen. U kunt een stempas niet bij het stembureau verkrijgen.

Stembureaus

U kunt op 21 maart uw stem uitbrengen op de volgende locaties:

 1. Gemeentehuis, Raadhuisplein 1;
 2. Verzorgingstehuis Berkenstaete, de Bontstraat 71;
 3. Basisschool de Sonnewijzer, Ruysdaelstraat 6;
 4. Basisschool de Bloktempel, Ijssellaan 6 (let op: ingang aan de Amerikalaan);
 5. Braecklant, Amerikalaan 2;
 6. Parochiehuis Den Bauw, Sint-Genovevastraat 29 (let op: deze stem locatie is niet rolstoeltoegankelijk);
 7. Basisschool de Stokland: Jupiterstraat 3;
 8. De Boerderij, Leeuwstraat 2;
 9. Basisschool de Ruimte, Honingbij 1.

De stembureaus met een zijn toegankelijk voor kiezers met lichamelijke beperkingen. Iedere kiesgerechtigde mag zelf bepalen in een van de stembureaus de stem uit te brengen. Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen.

Ook raadgevend referendum

Op 21 maart vindt er ook een raadgevend referendum plaats over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Informatie hierover vindt u op www.referendum- commissie.nl/referendum-wiv-2017. De volledige wettekst kunt u nalezen op onze website.

Voor dit referendum ontvangt een aparte stempas. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan uiterlijk op 20 maart 2018 voor 12.00 uur een kiezerspas aan. Kijk op de pagina Verkiezingen voor het aanvraagformulier en stuur uw stempas mee met de aanvraag. Voor het referendum kan niet per brief worden gestemd.

Vragen?

Hebt u vragen over de verkiezingen? Neem dan contact op met de afdeling Dienstverlening, Raadhuisplein 1, telefonisch te bereiken via 0499 491 491.

 


Afvalverwerking

Ophaalschema 19 t/m 23 maart 2018

Komende week wordt uw PMD, GFT (groen) en papier opgehaald. De exacte dagen vindt u in DeAfvalApp! Zorg ervoor dat uw afval om 7.30 uur aan de straat staat.

 

Op de hoogte via DeAfvalApp

DeAfvalapp is er voor de computer, tablet én mobiele telefoon en geeft steeds actuele data voor het aan huis ophalen van restafval, GFT, plastic en oud papier. Kijk op onze website bij ‘Alles over afval bekijken’ voor meer informatie. Of download de app in Google Play of App Store.

 


Bekendmakingen

Aangevraagde omgevingsvergunningen

Kennisgeving ingediende aanvragen omgevingsvergunning op:

 • 01 maart 2018 Beekjuffer 17, 5692 WT – bouwen woonhuis (BOUWEN)
 • 07 maart 2018 Tooropstraat 13, 5691 DK – plaatsen erfafscheiding (BOUWEN)

De aangevraagde omgevingsvergunningen liggen niet ter inzage. Pas vanaf het moment dat er een (concept)besluit is genomen op de aanvraag ligt dit (concept)besluit samen met de aanvraag ter inzage.

 

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben omgevingsvergunning verleend voor onderstaande plannen. Deze omgevingsvergunningen zijn verzonden op:

 • 06 maart 2018 Nachtegaallaan 54, 5691 VC – plaatsen erker (BOUWEN)
 • 06 maart 2018 Ekkersrijt 1501, 5692 AN – uitbreiden bedrijfshal (BOUWEN)
 • 07 maart 2018 Beekjuffer 14 en 16, 5692 WT – bouwen 2 woningen onder 1 kap (BOUWEN)

Belanghebbenden kunnen daartegen binnen zes weken na de uitreiking of verzending van de vergunning een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. De vermelde omgevingsvergunningen liggen ter inzage op de afdeling Dienstverlening.

 

Geaccepteerde sloopmelding

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de onderstaande sloopmelding

 • 02 maart 2018 Sonniuswijk 60, 5691 PG – asbestsanering (SLOPEN)

Tegen sloopmeldingen kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

 

Vergadering ruimtelijk kwaliteitsteam

Het Ruimtelijk KwaliteitsTeam vergadert elke twee weken. Voor de locatie, tijd en agenda van deze vergaderingen verzoeken wij u om contact op te nemen met een van onze medewerkers van het cluster Bouwen van de afdeling Veiligheid en Wijkbeheer. Actuele openbare informatie over omgevingsvergunningen vindt u ook op de themapagina Bouwen en Wonen op onze internetsite www.sonenbreugel.nl.

 

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Ockhuizenweg 22

Burgemeester en wethouders hebben op 15 juli 2016 een meervoudige aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Pluga VOF voor een agrarisch bedrijf met vleeskuikens, gelegen aan de Ockhuizenweg 22 te Son en Breugel. De aanvraag heeft betrekking op de activiteiten bouwen, milieu/inrichting en handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden.

(Ontwerp)besluit

Burgemeester en wethouders van Son en Breugel zijn voornemens te besluiten, gelet op de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Algemene wet bestuursrecht, het Bouwbesluit, de Wet milieubeheer, de Wet ammoniak en veehouderij en de Wet geurhinder en veehouderij om de gevraagde vergunning aan Pluga VOF te verlenen.

De ontwerpbeschikking ligt gedurende 6 weken van 13 maart 2018 tot en met 23 april 2018 ter inzage in de hal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Son tijdens de openingstijden. Op afspraak kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na publicatie van het ontwerpbesluit een schriftelijke zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA, Son en Breugel.

Kennisgeving Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval

Op 20 februari 2018 is een melding ingevolge het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval op grond van artikel 10.52 Wet milieubeheer ingekomen van Kok Lexmond B.V., Brouwerskampweg 5 te Son en Breugel. De breekwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd in de periode van 13 maart 2018 tot 12 juni 2018.

Het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval bevat voorschriften onder andere ter beperking van geluid- en stofoverlast.
Deze melding dient slechts ter kennisgeving. Het is niet mogelijk tegen deze melding bezwaar te maken.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u gedurende werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur contact opnemen de heer A. Obbema van de gemeente Son en Breugel, telefoonnummer (0499-) 491570.

 

Ontwerpbestemmingsplan “Son Zuid; Molenstraat”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf donderdag 15 maart 2018 tot en met woensdag 25 april 2018, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Son Zuid; Molenstraat” (NL.IMRO.0848.BP102SONZUID-ON01) in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. Het ontwerpbestemmingsplan “Son Zuid; Molenstraat” is ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl of direct via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan “Son Zuid; Molenstraat” heeft betrekking op de realisatie van 6 woningen aan de Molenstraat te Son en Breugel. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze (bij voorkeur schriftelijk of eventueel mondeling) met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Son Zuid; Molenstraat”.

Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dient u, ruimschoots vóór het einde van de periode van terinzagelegging, een afspraak te maken met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte en Samenleving (telefoonnummer 0499-491491).

 

Ontwerpbestemmingsplan “Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf donderdag 15 maart 2018 tot en met woensdag 25 april 2018 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan” (NL.IMRO.0848.BP402BREUGEL-ON01) in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. Het ontwerpbestemmingsplan “Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan” is ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl of direct via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan “Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan” heeft betrekking op de realisatie van 18 woningen op de locatie die ligt ten zuiden van de Planetenlaan, ten oosten van de Piet Heinlaan en ten noorden van de nieuwe school. Op het ontwerpbestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid “Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan”

Uit het akoestisch onderzoek behorende bij het ontwerpbestemmingsplan “Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan” volgt dat de voorkeursgrenswaarden van 48 dB voor de woningen binnen een bepaalde deel van het plangebied vanwege de Planetenlaan wordt overschreden. De in de Wgh gehanteerde maximale hogere waarde van 63 dB wordt echter niet overschreden. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens hogere waarden vast te stellen. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde(n) geluid ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan, vanaf donderdag 15 maart 2018 tot en met woensdag 25 april 2018, ter inzage.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze (bij voorkeur schriftelijk of eventueel mondeling) met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan” en/of “Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde(n) geluid Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan”.

Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dient u, ruimschoots vóór het einde van de periode van terinzagelegging, een afspraak te maken met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte en Samenleving (telefoon 0499-491491).

 

Beoordelingsbesluit “Son Zuid; Molenstraat” te Son en Breugel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend. Het college van burgemeester en wethouders heeft in verband met het bestemmingsplan “Son Zuid; Molenstraat” ten behoeve van de realisatie van 6 woningen aan de Molenstraat te Son en Breugel een ‘aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Son Zuid; Molenstraat’ ontvangen.

Het college heeft beoordeeld of bij de voorbereiding van het besluit omtrent de aanvraag een milieueffectrapport moet worden gemaakt. Op 6 maart 2018 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor de bouw van de 6 woningen. Het college is van mening dat, gezien de aard van de activiteit en de zorgvuldigheid waarmee de woningen worden ingepast en gerealiseerd, de activiteit geen nadelige gevolgen met zich meebrengt voor het milieu.

De aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 15 maart 2018 tot en met woensdag 25 april 2018 in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. De stukken zijn ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het opstellen van een bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open.

 

Beoordelingsbesluit “Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan” te Son en Breugel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.  Het college van burgemeester en wethouders heeft in verband met het bestemmingsplan “Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan” ten behoeve van de realisatie van 18 woningen op een perceel ten zuiden van de Planetenlaan en ten oosten van de Piet Heinlaan te Son en Breugel een ‘aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Breugel; Planetenlaan – Piet Heinlaan’ ontvangen.

Het college heeft beoordeeld of bij de voorbereiding van het besluit omtrent de aanvraag een milieueffectrapport moet worden gemaakt. Op 6 maart 2018 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor de bouw van de 18 woningen. Het college is van mening dat, gezien de aard van de activiteit en de zorgvuldigheid waarmee de woningen worden ingepast en gerealiseerd, de activiteit geen nadelige gevolgen met zich meebrengt voor het milieu.

De aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 15 maart 2018 tot en met woensdag 25 april 2018 in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. De stukken zijn ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het opstellen van een bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open.

 

Anterieure overeenkomst Planetenlaan – Piet Heinlaan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat de gemeente Son en Breugel een anterieure overeenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is aangegaan met Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V als de ontwikkelaar van het perceel Planetenlaan – Piet Heinlaan. De overeenkomst heeft betrekking op de voorgenomen realisatie van 18 woningen in de nieuwbouw op de locatie ten zuiden van de Planetenlaan en ten oosten van de Piet Heinlaan in Son en Breugel.

 

Anterieure overeenkomst De Bontstraat, Nieuwstraat –Kanaaldijk Noord en Kanaaldijk Noord

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat de gemeente Son en Breugel een anterieure overeenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is aangegaan met de ontwikkelaar van de (deel)locaties aan de De Bontstraat, hoek Nieuwstraat – Kanaaldijk Noord en aan de Kanaaldijk Noord, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. De overeenkomst heeft betrekking op de voorgenomen realisatie van 39 woningen in de nieuwbouw op de (deel)locaties aan de De Bontstraat, hoek Nieuwstraat – Kanaaldijk Noord en aan de Kanaaldijk Noord in Son en Breugel.

 

Anterieure overeenkomst Molenstraat

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat de gemeente Son en Breugel een anterieure overeenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is aangegaan met de ontwikkelaar van een perceel aan de Molenstraat, Ombis B.V. De overeenkomst heeft betrekking op de voorgenomen realisatie van 6 woningen in de nieuwbouw op een locatie aan de Molenstraat in Son en Breugel.

 

Anterieure overeenkomst Nachtegaallaan – H. Veenemanstraat

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat de gemeente Son en Breugel een anterieure overeenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is aangegaan met de ontwikkelaar van het perceel op de hoek Nachtegaallaan – H. Veenemanstraat, bouwbedrijf van Laarhoven B.V. De overeenkomst heeft betrekking op de voorgenomen realisatie van 5 woningen in de nieuwbouw op het hoekperceel Nachtegaallaan – H. Veenemanstraat in Son en Breugel

Terinzagelegging interieure overeenkomsten

Ter voldoening aan artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) wordt er een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomsten ter inzage gelegd. Deze beschrijvingen liggen vanaf donderdag 15 maart tot en met woensdag 25 april 2018 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. De stukken zijn ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl.

Tegen de gesloten overeenkomsten kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

 

Activiteitenbesluit milieubeheer Eind 6

Burgemeester en wethouders van Son en Breugel maken bekend dat er een melding in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer is ontvangen van Boomkwekerij H. Swinkels voor het veranderen van een varkensbedrijf annex boomkwekerij (realiseren van een loods ten behoeve van de boomkwekerij) op het adres Eind 6 te Son en Breugel.

De melding betreft uitsluitend een kennisgeving. Er is geen mogelijkheid om tegen een melding bezwaar te maken. De melding is in te zien op afspraak bij de gemeente Son en Breugel, Raadhuisplein 1 te Son en Breugel tijdens de openingstijden: elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur en op maandag en donderdag van 14.00 tot 19.00 uur. Wilt u een mondelinge toelichting op de stukken, dan kunt u hiervoor een telefonische afspraak maken met de heer L. van de Kerkhof van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, tel. (088) 3690488.

 

Evenementenvergunningen

50-Jarig jubileum Volleybal Club Pieter Brueghel

Op 28 februari 2018 heeft de burgemeester een evenementenvergunning verleend voor een sportief evenement in het centrum van Son en Breugel vanwege het 50 jarig jubileum van VC Pieter Brueghel.
Het evenement vindt plaats op 3 juni 2018 van 12:00 tot 18:00 uur. De burgemeester heeft voor dit evenement ontheffing verleend van artikel 3 en 4 van de Zondagswet.

ELE Rally 2018

Op 28 februari 2018 heeft de burgemeester een evenementenvergunning verleend voor de ELE Rally. Het evenement vindt plaats op 2 juni 2018 van 17.00 tot 01.00 uur.

Bezwaarprocedure

Als u het niet eens bent met deze besluiten kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, Postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel. U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via onze website met DigiD. Als u een bezwaarschrift stuurt, kunt u ook een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Postbus 90125, 5200 MA te ’s- Hertogenbosch. U kunt uw voorlopige voorziening digitaal aanvragen op de website www.rechtspraak.nl.

 

Verkeersmaatregelen

Sportief evenement vanwege het 50 jarig jubileum van VC Pieter Brueghel

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 februari 2018 besloten verkeersmaatregelen te treffen ten behoeve van het sportieve evenement van VC Pieter Brueghel dat wordt gehouden op 3 juni 2018. De verkeersmaatregelen bestaan uit het afsluiten van de Nieuwstraat op 3 juni 2018 tussen 12:00 en 18:00 uur.

ELE Rally

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 februari 2018 besloten verkeersmaatregelen te treffen t.b.v. de ELE Rally die wordt gehouden op 2 juni 2018. Voor de ELE Rally mogen de volgende openbare wegen en / of gedeelte van openbare wegen voor het verkeer worden afgesloten op 2 juni 2018 tussen 17.00 en 01.00 uur:

 • Ekkersrijt: 4400, 4500, 4600, 5000, 5200, 5500, 5600, 5700, 6000, 7200, 7300, 7400, 7500 en 10.000

Op 2 juni 2018 is het toegestaan om te parkeren:

 • op de middenberm van Ekkersrijt 9000 (Verlengde Huizingalaan)
 • op Ekkersrijt 10.000

Op 2 juni 2018 wordt het parkeerverbod op Ekkersrijt 5600, 4500 en 4600 opgeheven.

Bezwaarprocedure

Als u het niet eens bent met deze besluiten kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel. U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via onze website met DigiD.

Als u een bezwaarschrift stuurt, kunt u ook een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Postbus 90125, 5200 MA te ’s- Hertogenbosch. U kunt uw voorlopige voorziening digitaal aanvragen op de website www.rechtspraak.nl.

De gemeentepagina wordt iedere week opgemaakt en aangeleverd door de gemeente Son en Breugel. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de inhoud. Kijk voor de officiële gemeentepagina iedere week in weekblad Forum.