Gemeenteraad wil regenboogvlag weer laten wapperen op Coming-Outdag

De regenboogvlag bovenin een vlaggenmast
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Met het hijsen van de regenboogvlag vraagt de gemeenteraad aandacht voor diversiteit en acceptatie van de LHBTI-gemeenschap en de inclusieve samenleving.

Op 11 oktober 2016 hijste toenmalig wethouder Tom van de Nieuwenhuijzen de regenboogvlag bij het gemeentehuis. De regeboogvlag wapperde ter ere van Coming-Outdag als statement voor homo acceptatie in de gemeente. Sindsdien is het echter stil.

Daar komt nu verandering in. Op voorgeven van D66 Son en Breugel fractieleider Monique van Zwieten staat een meerderheid de gemeenteraad achter het plan om deze Coming-Outdag de vlag weer hoog aan de vlaggenmast te krijgen. De motie van de gemeenteraad draagt het college van burgemeester en wethouders op 11 oktober aandacht te vragen voor deze dag.

“Daarmee vragen we aandacht voor de diversiteit en acceptatie van de LHBTI-gemeenschap,” zegt de motie. “Daarmee vraagt het tevens aandacht voor de inclusieve samenleving waarin wij leven.”

Het is alleen nog stil omtrent het alternatief voor een regenboogzebrapad, dat eerder nog omarmd werd door de gemeenteraad.

Post article

Post article