Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Gentiaan krijgt bomen terug tijdens Nationale Boomfeestdag

De Gentiaan krijgt bomen terug tijdens Nationale Boomfeestdag
Foto: Ons Son en Breugel

Eventjes geen les voor deze kids. Met een schep in de hand droegen zij een steentje bij aan de Nationale Boomfeestdag.

27 leerlingen van basisschool de Sonnewijzer verzamelden zich bij het veldje nabij de Maaslaan. Daar werden de kinderen warm onthaald door burgemeester Hans Gaillard, IVN Son en Breugel en wijkbeheer voor de Nationale Boomfeestdag.

Met een schep in de hand werden de kinderen meegenomen naar enkele nieuw te planten bomen in de omgeving. Na een paar aanwijzingen wisten de kinderen precies wat er te doen stond: scheppen, scheppen en nog eens scheppen.

De nieuwe bomen komen in plaats van enkele verwijderde bomen die volgens de buurt voor overlast zouden zorgen. In samenspraak met de buurt worden nu de bomen herplant om zo de natuurlijke leefomgeving in stand te houden. Bij de keuze voor het soort bomen is rekening houden met de wensen van de buurt zodat er nog jaren genoten kan worden van deze nieuwe bomen.

En over enkele jaren kunnen de kinderen van basisschool de Sonnewijzer door de Maaslaan rijden en bij het zien van hun geplante boom denken dat ook zij een steentje (of in dit geval een schepje zand) bij hebben gedragen.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.