Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gerard de Rooij wil komend jaar weer finishen in het echte Dakar

Gerard de Rooy
Foto: Wikipedia

In januari reed Gerard de Rooy nog in Zuid-Amerika mee in Dakar, maar komend jaar zal de Sonse trucker ‘gewoon’ weer rijden in Afrika.

De Rooy laat de ‘zwaarste rally ter wereld’ schieten voor de Africa Eco Race, die dit jaar in december start in Marokko. De eindstreep is weer in het vertrouwde Dakar, waar de Rooij met een beetje geluk in januari als eerste over de finish gaat. Team de Rooy zal dit jaar met een gloednieuwe Iveco Powerstar aan de start verschijnen.

In het verleden heeft Gerard de Rooy zich al negatief uitgelaten over Dakar, de rally die hij al tweemaal op zijn naam zette in het truckerklassement (in 2012 en 2016). In 2014 besloot de jury van het evenement om de Rooy net niet te laten winnen, waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Voordat de Rooy aan de start van de Africa Eco Race verschijnt, zal hij ook nog ‘even’ de Silk Way Rally rijden in juli.

De Dakar rally zal niet helemaal de Rooyloos zijn: team de Rooy zal onder andere vertegenwoordigd worden door Argentijn Federico Villagra in zijn truck. “De komende weken gaan we nader bekijken hoe we het team gaan opsplitsen en bepalen wie naar Afrika gaan en wie naar Zuid-Amerika om de beste service te verlenen aan zowel mij als Villagra,” verklaart Gerard de Rooy.


Lees meer over Gerard de Rooy


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play