Search
Close this search box.

Gerard de Rooy keert in 2019 terug in de Dakar Rally

Gerard de Rooy keert in 2019 terug in de Dakar Rally
Foto: Ons Son en Breugel

Vandaag maakte de Sonse coureur Gerard de Rooy bekend terug te keren in de Dakar Rally, na een jaar in de Africa Eco Race te hebben gereden.

De winnaar van de Dakar Rally in 2012 en 2016 voelde zich niet voldoende uitgedaagd in de Afrika Eco Race, die hij dit jaar op zijn naam heeft mogen schrijven. Op 6 januari 2019 zal Gerard de Rooy daarom met navigator Moi Torrallardona en monteur Darek Rodewald aan de start van Dakar 2019 verschijnen.

“Ik was graag weer naar Afrika gegaan, want daar ligt toch mijn hart, maar ik kan goed leven met de keuze voor Zuid-Amerika,” zegt Gerard de Rooy in een persbericht op de website van team de Rooy. “Voor onze sponsors Iveco en Petronas is het belangrijk dat ik daar rijd en ik zal er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Vanzelfsprekend blijf ik de ontwikkelingen in ‘rallyland’ op de voet volgen en is er voor de toekomst niets uitgesloten.”

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. “Volgende week zijn we in Marokko om zowel de Iveco Powerstar met starre assen als die met onafhankelijke wielophanging uitgebreid te testen. De resultaten van die test zijn mede bepalend voor de beslissing met welk type ik de Dakar ga rijden.”

In 2016 werd de Rooy nog gehuldigd in Son en Breugel samen met zijn team, toen team de Rooy de rally won.