Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gerard de Rooy van start in Dakar 2017

Gerard de Rooy van start in Dakar 2017
Foto: Ons Son en Breugel

Gerard de Rooy start vandaag met Dakar 2017, maar verwacht pas in de tweede week zijn slag te slaan.

De Sonse trucker start met een Iveco met nummer 500. In de cabine zal navigator Moi Torrallardona Jou zorgen voor de juiste route en monteur Darek Rodewald voor de technische ondersteuning onderweg. De Rooy start voor de dertiende keer in Dakar, de zwaarste rally ter wereld die hij in 2012 en 2016 won.

De start van Dakar 2017 lijkt een natte te worden. De weersverwachting is regen, maar de Rooy laat zich niet van zijn stuk brengen. “Het is voor iedereen hetzelfde. Ik gooi de regenbandjes er wel onder” schrijft de Rooy op hun website.

https://twitter.com/Team_de_Rooy/status/815213315853025280

“Ik ga weinig anders doen ten opzichte van vorig jaar. Het is zaak in de eerste week weinig tijd te verliezen en in de tweede week toe te slaan. Zeker de eerste paar dagen ga ik echt niet volle bak. In de regen, met spekgladde modder op smalle paden, kun je alleen maar verliezen. ik hoef de eerste etappe niet te winnen, ik hoef zelfs niet bij de eerste vijf te rijden, want het gaat nog niet eens om minuten.”

In totaal start team de Rooy met vier trucks. De overige trucks worden bestuurd door de Argentijn Federico Villagra (tweede Dakar in een truck), de Eerselse Ton van Genugten (vijfde Dakar) en de Ederveense Wuf van Ginkel (twaalfde Dakar).

Zelf Dakar volgen? Iedere dag is op RTL7 de samenvatting van de dag te zien in RTL GP. Live de tijden van alle rijders volgen kan via Tracking Dakar.


Heet nieuws? Stuur de redactie een WhatsApp


Lees meer Gerard de Rooy in Dakar