Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gerard de Rooy wint Dakar 2016

Foto: Flickr (Chile_Satelital CC0)

Gerard de Rooy uit Son heeft vandaag voor de tweede maal Dakar op zijn naam weten te zetten.

In 2012 wist team de Rooy onder leiding van Gerard de Rooy Dakar ook al te winnen. De rally door Zuid-Amerika was de twaalfde editie voor de 35 jarige de Rooy, die in de voetstappen van zijn vader Jan trad. Team de Rooy reed mee in het klassement voor vrachtwagens.

https://twitter.com/Team_de_Rooy/status/688354304575549441

De etappe van vandaag was 699 kilometer lang van Villa Carlos Paz naar Rosario. Er was een special stage van 180 kilometer. Het team van de Rooy had gister al een relatief veilige marge op de nummer twee in het klassement, maar Gerard sprak de legendarische woorden “Ik heb een goede marge, maar desnoods rij ik de laatste etappe in z’n twee naar de finish.” Uiteindelijk had de Rooy een uitstekende marge op de nummer twee Airat Mardeev van 1 uur, 10 minuten en 27 seconden met een totale tijd van 44 uur, 42 minuten 3 seconden.

Landgenoot Hans Stacey uit Best heeft vandaag met de etappezege winnend mogen afsluiten. Peter Versluis uit Werkendam werd in de slotetappe tweede op 1 minuut en 45 seconden achterstand. Gerard de Rooy eindigde op de zevende plek op 5 minuten en 56 seconden achterstand.

Hans Stacy eindigt in het eindklassement op de vierde plaats. Op de vijfde plaats staat Ton van Genugten uit Eersel. De zesde plaats wordt bezet door Pascal de Baar uit Twello en Peter Versluis is de laatste Nederlander in de top 10 met een knappe negende plaats.