Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezellige drukte tijdens het Tower Festival

Gezellige drukte tijdens het Tower Festival
Foto: Ons Son en Breugel

Op het Kerkplein verrees een waar poppodium, het podium van het Tower Festival.

De weergoden keken van bovenaf met een glimlach toe hoe het Tower Festival het centrum omtoverde tot een festivalterrein. Het prachtige weer, de gezellige drukte en de rockende gitaren zorgden voor een weergaloze editie van het gratis festival vol met de beste coverbands en vaste stempel de Sonse band Old, Grey & Restless. Door de jaren heen is het festival gegroeid tot de sweet spot waar het nu in zit, een formule die het trouwe publiek zeer kan waarderen.

Het aanwezige publiek genoot zichtbaar van de muzikale eerbetonen aan de legendarische artiesten Joe Cocker, Jimi Hendrix, Status Quo, Prince en Johnny Cash. Het feit dat het plein niet helemaal vol was zorgde ervoor dat het aanwezige publiek de ruimte had om bij de epische gitaarsolo’s eens lekker te headbangen. En hoewel de grijze haren de boventoon voerde, was het een gemêleerd gezelschap van jong en oud dat genoot van de golden oldies. Overdag speelden de kleinste rondom het terrein terwijl de ouders genoten van de muziek en een drankje, wellicht dat hier bij een volgende editie wat extra aandacht aan kan worden besteed met bijvoorbeeld een springkussen.

Door financiële problemen had de organisatie van het Tower Festival moeite om quitte te spelen in 2016 en werd besloten de stekker uit het evenement te trekken. Trouwe bezoekers van het festival wisten enkele enthousiaste bestuursleden toch zover te krijgen om een 2017 editie te overwegen. Mede dankzij gulle sponsoren wist de organisatie alsnog de middelen te vinden om Tower Festival door te laten gaan in 2017, maar hoe lang zal dat nog goed gaan?


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play