Gezelligheid blijft de troef voor zonovergoten Beach Event Son

De tent van Beach Event Son 2019
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

De zon scheen flink op het kunstmatige strand van Beach Event Son waar sporters, supporters, muziekliefhebbers en feestbeesten in harmonie samen komen.

Het grootste sport- en muziekevenement van Son en Breugel beloofde een zonnige dag te worden. Zo’n 3000 bezoekers trotseerden de warmte om een sportieve middag op het Sonse strand te beleven, onder het genot van een koel drankje en leuke muziek. Een formule die als één van de weinige evenementen in Son en Breugel jong en oud echt weet te binden met elkaar.

Sportievelingen beachvolleyballen tijdens Beach Event Son 2019
Het publiek geniet van een zonovergoten middag tijdens Beach Event Son 2019

Dertig velden werden opgetuigd op het aangelegde strand op de Waterhoef, de vaste thuisbasis van Beach Event Son. Het is de organisatie gelukt om 260 teams in het toch al bomvolle schema te proppen. Vrijwilligers worden ingezet om de wedstrijden leiding te geven vanuit hun hoge scheidsrechtersstoel in de brandende zon. Een dankbare vorm van vrijwilligerswerk, want vrijwel alle scheidsrechters zijn vaste krachten die ieder jaar hun vrije zaterdag inzetten om de wedstrijden in goede banen te leiden.

Hoewel het sportieve element een grote groep mensen van divers pluimage naar de velden van de familie van de Vleuten weet te trekken, is het meer een haakje voor gezelligheid dan daadwerkelijk strijden om de titel. Voor vele is na vier wedstrijden volleyballen in de poulefase de gezelligheid veel belangrijker. En dat weet de organisatie, die met muziek van DJ Geert Verschuren, de Friese zanger Jelle B en het feestduo Dansado En De Feestneger de stemming er goed in weet te krijgen. En naar mate de tijd verstrijkt, des te meer (alcoholische) drankjes er verhandeld worden bij de bar en de bass harder gaat beuken.

Het publiek geniet van een zonovergoten middag tijdens Beach Event Son 2019
Dansado en de Feestneger tijdens Beach Event Son 2019

De ingrediënten zijn in de loop der jaren niet veranderd, maar de organisatie is ieder jaar weer op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de beleving nog beter te maken. Voor het publiek, maar ook voor zichzelf. Nieuw dit jaar was een gigantisch LED scherm van 6 bij 3,5 meter, die de organisatie in kon zetten om wedstrijden te starten en te stoppen, maar ook om het programma te tonen. Ook kon het publiek kijken naar foto’s en video’s van het evenement, alsmede zien wie het evenement mogelijk hebben gemaakt. Dat het zelfontwikkelde systeem nog niet perfect is was duidelijk aan de kleine kinderziektes die de ondersteunende diensten soms tot waanzin dreef.

Toen de avond viel en de sporters thuis even gedoucht hadden, werd het tijd voor de tweede helft van Beach Event Son. De avond werd ingeluid door zanger Kafke uit Drunen, die met hits als Onze Dag en Medicijn al enkele jaren kroegen mee laat zingen. Ook in kroegen in Son en Breugel staat de muziek van Kafke tot de standaard playlist. Voor en na Kafke werd de muziek verzorgd door DJ Barry Fest, die met een playlist aan (soms foute) jaren 90 muziek het publiek terug bracht in de tijd.

Het podium van Beach Event Son 2019
Zanger Kafke tijdens Beach Event Son 2019

Voor het muziekgedeelte wist de organisatie een grote naam te strikken: Rowwen Hèze. Omdat de Limburgse band een flink podium nodig heeft, dicteerde dit in grote mate de wijze waarop de creatievelingen van Beach Event Son hun podium in konden richting. De normaal zo gedetailleerde en inventieve aankleding van het podium maakte plaats voor een simpelere variant met meer ruimte. Een ruimte die door Rowwen Hèze goed gevuld werd, maar bij andere artiesten oogde als verloren ruimte.

Afsluitend was DJ Mental Theo, die inmiddels ook haast tot het meubilair van Beach Event Son hoort. De harde muziekstijl van Mental Theo was van een compleet ander orde dan voorganger Rowwen Hèze, waarmee te opbouw in muziekstijl die de afgelopen jaren werd gehanteerd compleet werd genegeerd. De twee uitersten bijten elkaar voor sommige, maar vele maakten het niets uit.

Mental Theo schreeuwt het uit tijdens Beach Event Son 2019
Rowwen Héze tijdens Beach Event Son

De organisatie van Beach Event Son kan wederom terugkijken naar een geslaagd evenement, waarbij ze weer een tandje gegroeid zijn. Er wordt gekeken waar de succesformule getweakt kan worden, wat soms goed en soms niet goed uitpakt. Maar als er iets is waar de organisatie van Beach Event Son goed in is, is het kritisch naar zichzelf kijken en aanpassen.

Meer lezen? Bekijk dan onze video van de 2018 editie of lees onze verslagen van 2017, 2016 en 2015.

Post article

Post article