Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Gezondheidstriatlon’ Ice4life stelt Son en Breugel op de proef

Arjen Brand oefent in het water voor ice4life
Foto: Arjen Brand

Op 9 en 10 november organiseert Ice4life een heuze uitdaging voor iedereen die een beetje kou niet uit de weg gaat. Op recreatieplas Ekkersweijer trotseren echte bikkels het ijskoude water.

De eerste Sonse ‘gezondheidstriatlon’ beoogd mensen bekend te maken met het fenomeen ‘body and mind reconditioning.’ Door middel van ademhaling en koude confrontatie wordt het lichaam als het ware gereset, aldus de organisatie in een persbericht. De kracht van kou leert deelnemers dat je weerstand, conditie en energie zelf beïnvloed kan worden. Ice4life biedt je de mogelijkheid om fysiek en mentaal de beste versie van jezelf te ontdekken.

Zaterdagavond komt een huisarts, instructeur Wim Hof en Monique Tjon-A-Tsien in hotel La Sonnerie voorlichting geven over de techniek die volgens de organisatie al vele patienten met ziekten als lyme, chrone en reuma heeft geholpen. Ook zullen enkele patienten hun ervaring delen.

Zondagochtend zullen de deelnemers gedurende maximaal twee en een half uur de kou trotseren door in korte broek en ontbloot bovenlichaam twintig kilometer op de mountainbike af te leggen. Vervolgens lopen zij tien kilometer en eindigen met een dip in het koude water of ijsbad. Dames kunnen meedoen met een top.

Deelnemen aan Ice4life

Aankomende winter wordt de vijfde editie van deze ‘gezondheidstriatlon’ georganiseerd in het Oostenrijkse Sint Michael. Voor sommige belangstellenden is de barre uitdaging in Oostenrijk nog een brug te ver. Voor hen kan het Sonse evenement een opmaat vormen naar Oostenrijk. Het zal in november zeker geen min twintig graden zijn maar nachtvorst wordt niet uitgesloten.

Indien je belangstelling hebt om deel te nemen aan de uitdaging of naar de voorlichtingsavond wilt komen ben je van harte welkom. De avond start om 20:00 uur in hotel La Sonnerie en de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Ice4life en de website. Lees ook hoe dorpsgenoot Arjen Brand in 2015 oefende voor Ice4life.