Glurende ogen op bomen zorgen voor sprookjesachtig bos bij Beemdstraat

Ogen op bomen geschilderd in het bos aan de Beemdstraat
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Tientallen witte oogjes staarde woensdagmiddag naar Agnes van den Elsen (41) toen ze met haar hond Bo door het bosje aan het veld bij de Beemdstraat liep. “Dit vind ik zo grappig. Ik werd er helemaal vrolijk van,” vertelt ze.

In het kleine bos langs de Dommel lopen volgens Agnes bijna geen mensen. “Het is een mooi stukje, maar ook een beetje een verdwaalhoekje. De ogen staren mij recht aan. Het is een heel gek gezicht, maar ik word er vrolijk van,” zegt Agnes tegen Omroep Brabant. De ogen zijn op verschillende bomen in het bos aan de Beemdstraat aangebracht. “Er loopt een kronkelpad door het bos. Sommige bomen met oogjes staan van het pad af. De ogen leiden je door het bos heen.”

Ogen op bomen geschilderd in het bos aan de Beemdstraat

Agnes denkt dat de ogen zijn getekend voor een kinderfeestje. “De witte oogjes kunnen oplichten als het wat gaat schemeren. Misschien is het voor een spannende tocht voor een kinderfeestje geweest. Ik heb geen idee wie het heeft getekend, maar het is een mysterieus en sprookjesachtig iets,” zegt Agnes lachend. Dagelijks wandelt Agnes deze route met haar hond Bo. “Mijn man zei dat de ogen al een paar dagen op de bomen zitten, maar ik heb er volgens mij afgelopen weekend nog gelopen en ze niet gezien. Dus moeten de ogen de afgelopen dagen zijn getekend.” De kunstenaar is nog onbekend, maar laat mensen op sociale media met een glimlach achter.

Post article

Post article