Search
Close this search box.

Golfclub weigert 27.000 euro voor verhogen net

Het golfballennet bij Golfclub Son
Foto: Ons Son en Breugel

Om de veiligheid van en rondom het combigebouw te garanderen moet het net verhoogd worden, maar wie draait er op voor de kosten?

Sinds de opening van het combigebouw aan de Rooijseweg zijn er tientallen golfballen op het terrein belandt, met alle schade en problemen met de veiligheid van dien. Het gespannen net tussen het combigebouw en het golfterrein lijkt niet te voldoen: het huidige net van 58 meter lang bij 9 meter hoog moet vervangen worden door een net van 100 meter lang en 16 meter hoog.

De gemeente en de golfclub zijn nu een geruime tijd in discussie over de financiering van het nieuwe net. Plaatsing van een net die wel aan de veiligheidseisen zou voldoen zou 54.000 euro zijn. Na lang gesteggel heeft het college nu een handreiking gedaan van 27.000 euro, de helft van de totale kosten. Ook zorgt de gemeente voor het aanpassen van het bestemmingsplan.

Beperkingen

De golfclub heeft in een brief op 14 december laten weten niet akkoord te gaan met het bedrag en verzoeken wethouder Vortman om het gehele bedrag te betalen. De gemeente heeft, tegen het advies van de golfclub in, zelf een te laag net gespannen. Hole 5 is ingekort om overlast te minimaliseren, maar de club moet hiervoor wel boeten. “Onze golfclub heeft te kampen met teruglopende ledenaantallen wat voor een deel veroorzaakt wordt door de aangebrachte beperkingen in het gebruik van de baan. Tevens dreigt onze golfclub als gevolg van de baanbeperkingen haar C-status te verliezen.”

“Uw gemeente heeft in 2012 bij de aanleg van de ballenvangnetten een foutieve risicoinschatting gemaakt, welke vergissing zij thans tevergeeft op rekening van onze golfclub wil herstellen.” De club voelt zich gesteund door haar leden en publieke opinie.


Heet nieuws? Stuur de redactie een WhatsApp