Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grenzeloos Genieten: expositie met feestelijke opening

Grenzeloos genieten bij het International Foodfestival
Foto: Floor Hendriks

Ruim vijftig inwoners uit Son en Breugel met verschillende nationaliteiten, in beeld gebracht door Sonse fotografen. De verhalen over hun gerechten beschreven door Sonse schrijvers.

Samen vormen zij de expositie Grenzeloos Genieten die op 14 november feestelijk wordt geopend in de Bibliotheek in ’t Vestzak. Met foto’s, verhalen, muziek en lekkere hapjes.

Foto’s en verhalen

Op 23 september vond het International Food Festival ‘Grenzeloos Genieten’ plaats in Breugel. Dorpsgenoten uit diverse windstreken presenteerden hun favoriete gerecht uit het vaderland. Reden voor Bibliotheek Dommeldal, Vluchtelingenwerk Son en Breugel en LEVgroep Son en Breugel om de handen ineen te slaan. Samen met een aantal fotografen en schrijvers uit het dorp brachten zij de deelnemers, hun verhalen en de gerechten in beeld. Het resultaat is vanaf 14 november tot en met 9 december te zien in ’t Vestzak. De expositie is onderdeel van het programma dat Bibliotheek Dommeldal organiseert in het kader van de landelijke campagne Nederland Leest. Dit jaar is ‘voeding’ het thema van deze campagne.

Feestelijke opening

Op 14 november wordt de expositie tussen 15:00 uur  en 17:00 uur feestelijk geopend. Er is  gelegenheid om de foto’s te bekijken, verhalen te lezen en de geportretteerden te ontmoeten. De harmonie Pro Honore Et Virtute verzorgt een preview van de grenzeloze muziekvoorstelling Reis om de wereld in 80 dagen. Daarnaast kun je kaas proeven die gemaakt is door leerlingen van basisschool De Ruimte en basisschool De Regenboog.