Search
Close this search box.

Groene Go Sharing E-scooters duiken op de gekste plaatsen op

De achterkant van groene elektrische Go Sharing deelscooters
Foto: Ons Son en Breugel

Je hebt ze vast al her en der zien staan in Son en Breugel: E-scooters van Go Sharing. Ze duiken steeds vaker op, niet altijd even netjes geparkeerd. Dit start-up concept van Go Sharing zorgt ervoor dat mensen elektrische scooters met elkaar kunnen delen voor een prijs die je per minuut betaald.

Het idee is vrij simpel. Op bepaalde plekken staan de scooters opgesteld en kun je via een app toegang krijgen tot het voertuig en ermee naar een bestemming rijden. Per minuut betaal je 0,29 cent. En dan ‘dump’ je hem vervolgens ergens neer als je er mee klaar ben. De volgende persoon kan de scooter dan weer gebruiken.

De deeldienst is in Eindhoven volop actief, maar ook Ekkersrijt is volgens het bedrijf een servicegebied. De bedoeling is dat gebruikers de scooter weer terugzetten in servicegebieden en regels hanteren. Zo mag de scooter geen overlast veroorzaken, geparkeerd worden waar het niet mag of in- en uitgangen blokkeren.

Klakkeloos parkeren

Maar het klakkeloos parkeren van de scooters zorgt voor irritatie bij enkele dorpsbewoners in Son en Breugel. Zo stonden er scooters voor De Dames geparkeerd in het centrum, vlak voor speciale geleidenstoeptegels voor blinden en slechtzienden.

Ook was er een ondernemer die aangaf dat een scooter voor de winkel was gezet en zij haar spullen niet meer voor de winkel kon zetten. Dorpsgenoot Ineke van Uden zag zelfs dat er een scooter zowat voor een nooduitgang geparkeerd stond.

“Scooter moet altijd terugkomen naar servicegebieden”

Hoe komt een initiatief als Go Sharing dan in Son en Breugel terecht? We vroegen het aan Daan Entlich, marketing manager bij Go Sharing. “We kijken op basis van onderzoek of er vraag naar is. Als die vraag er is, dan gaan we in gesprek naar de gemeente. De uitrol wordt dus afgestemd met met de gemeente. Scooters worden daarna uitgrold in een servicegebied. Scooters kunnen daarna vertrekken vanaf het servicegebied, maar moet altijd terugkomen naar de servicegebieden.”