Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groot rioolonderhoud gepland

Foto: Pixabay

De gemeente is gestart met groot rioolonderhoud in Son en Breugel.

Momenteel wordt 14 kilometer aan ‘probleemriolering’ onderzocht in alle wijken. In december worden op zo’n honderd locaties beschadigde rioolbuizen van binnenuit gerepareerd door het aanbrengen van een nieuwe kunststof binnenwand. Hierbij wordt de straat niet opgebroken, waardoor verkeershinder geminimaliseerd wordt.

In januari 2016 begint onderhoud aan lange lengtes riolering. Hierbij kunnen ook aansluitingen van woningen aan het rioleringsnetwerk vernieuwd worden. Een klein oppervlak van van de straat kan hiervoor opgebroken worden.

Mocht je mogelijk hinder ondervinden aan de rioleringswerkzaamheden, dan zal de aannemer tijdig bericht geven. Een algemene tip van de gemeente bij een ‘borrelend’ toilet is in elk geval om het deksel te sluiten en de afvoer van vloerputjes, doucheputjes en wastafels af te sluiten met een natte dweil.

Als afsluiting zal in de zomer van 2016 de riolering opnieuw gecontroleerd worden. Als alles goed gaat kan de riolering in Son en Breugel volgens de gemeente dan weer 60 jaar probleemloos werken.

Meer informatie