Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grote belangstelling voor informatieavond Rooijseweg

rooijseweg
Foto: Ons Son en Breugel

De Rooijseweg is nodig toe aan een opknapbeurt. Bouwbedrijf BAM gaat van de Rooijseweg een prachtig entree maken voor Son en Breugel, zoals zij het zelf graag verwoorden.

Belangstellenden, veelal buurtbewoners, kwamen op de avond af om de plannen te bekijken. BAM, het bouwbedrijf die de klus voor 2,9 miljoen euro gaat klaren, stonden klaar om alle mogelijk vragen zo goed als mogelijk te beantwoorden. En vragen waren er in overvloed.

De tekeningen waren vrij duidelijk: een lange rechte weg, de parallelweg als fietspad, parkeerplaatsen bij SBC over vrijwel de gehele lengte, gemengde oversteekplaatsen voor auto’s en fietsers, herinrichting van de bushaltes nabij de Walcherenlaan en een voetpad van de bushalte tot aan sporthal de Landing. Op grote vlakken dus hetzelfde als het nu is, alleen in een nieuw jasje met extra ruimte om af te slaan.

rooijseweg

Opvallend afwezig waren extra parkeerplaatsen bij sporthal de Landing, waar flink over geklaagd werd bij de aanwezige wethouder Robert Visser. De wethouder riep vooral op om foto’s te maken als er, zoals nu op piekuren regelmatig voorkomt, auto’s in de berm staan. Dat er al door omwonenden al tientallen keren melding is gemaakt bij het gemeentehuis was bij de wethouder niet bekend. Een boa langs sturen om te bekeuren is geen blijvende oplossing, was de algemene consensus.

Veel mensen gingen tevreden en gerustgesteld richting huis, maar voor sommige bleef er een zure nasmaak. Want ondanks de duidelijke uitleg, waren er op enkele vragen geen antwoorden. De vragen werden genoteerd, maar een mogelijkheid tot terugkoppeling werd niet geboden. Ook aandachtspunten werden genoteerd, maar de medewerkers van BAM gaven al duidelijk aan dat het plan al helemaal vast ligt.

rooijseweg

 

Maar er is geen reden tot paniek. De plannen zien er goed uit. Of de plannen goed uit gaan pakken moet nog blijken, maar ervaring leert dat bij herinrichting in Son en Breugel vaak hier en daar nog wat aangepast moet worden.

Om op de hoogte te blijven van de actuele plannen voor de Rooijseweg, heeft BAM een app beschikbaar gesteld. Vanaf de start op 16 juni tot en met het einde van de werkzaamheden medio 2017 is de app inzichtelijk voor alle actuele informatie. De ‘Rooijseweg’ app is te downloaden in Google Play en de App Store.

Lees meer over de Rooijseweg