Search
Close this search box.

Gruppo Sportivo afsluiter bij Lazy Sonnie Festival 2023

Lazy Sonnie Festival bezoekers luisteren naar muziek
Foto: Lazy Sonnie Afternoon (aangeleverd)

Op zondag 2 juli vindt het zesde Lazy Sonnie Festival plaats. Kent het Tower Festival een lange historie van band eersteklas tribute bands die op hoog niveau een artiest of groep ‘coveren’, op het Lazy SonnieFestival treden artiesten op die voornamelijk hun eigen werk vertolken.

Het is ieder jaar goed zoeken om een aantrekkelijk programma samen te stellen met voor ieder wat wils. Dat is dit jaar meer dan gelukt. Het Lazy Sonnie Festival 2023 kent een line-up met als afsluiter niemand minder dan de legendarische Haagse band Gruppo Sportivo.

JPK-band

Het festival opent met de bekende JPK-band. Jan Pieter Kuijten en zijn powertrio. Zij spelen rauwe bluesrock met een onvoorstelbare energie. Eigen werk maar ook uitstapjes naar Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Rory Gallacher, Johnny Winter en vele anderen.

Camilla Blue

Daarna is het tijd voor Camilla Blue. Camilla Blue staat voor Joyce Deijnen de leadzangeres die samen met haar Nederlandse band onder deze naam optreedt. Camilla Blue brengt samen met haar band autobiografische songs die zweven tussen licht en donker. Iedere song schetst een eigen wereld. Camilla Blue heeft zich laten inspireren door grootheden als Leonard Cohen, David Bowie, Beth Hart en Nina Simone. De band was via de VPRO al op nationale tv te bewonderen.

Mrs. Hips

Hierna kan er geswingd worden met de groovyband mrs. Hips, de band rond zangeres Simone Roerade. Met de nooit verzakende Simone als blakend middelpunt spelen drie sterke muzikale persoonlijkheden als begeleiders maar ook als individuen mee. Simone was in de jaren ’90 leadzangeres bij Candy Dulfer’s Funky Stuff en tourde met haar over de hele wereld. Met haar eigen band ‘Hips’ deed ze het daarna nog eens dunnetjes over en dat leverde haar zelfs een nummer één notering in Spanje op.

Ocobar

Ocobar is een fameus trio uit Rotterdam van de gebroeders Bart en Rob Wijtman op bas en drums en gitarist Cok van Vuuren. Bekend van het tv-programma Holland Sport; ze hebben het podium gedeeld met Wilfried de Jong, Leo Blokhuis, Nico Dijkshoorn, Ricky Koole, Frank Lammers en vele andere. Op het Lazy Sonnie Festival komen ze als Ocobar’s Bluesmachine: een met blues doordrenkte, dampende, dansende superset..

Gruppo Sportivo

De organisatie is er trots op dat het festival wordt afgesloten door Gruppo Sportivo. Bekend van Nederpopklassiekers als Hey Girl, Beep BeepLove, Tokyo, P.S. 78, Rock ’n Roll en Disco ReallyMade It en vele anderen.

Sinds het bejubelde album Great (“Gruppo’s beste sinds Back to ‘78” volgens muziekmagazine OOR) en de gelijknamige tour in 2018/2019 beleeft de van oorsprong Haagse band haar zoveelste jeugd. De bezetting van de band bestaat uit de karakteristieke frontman Hans Vandenburg (zang/gitaar) en de andere oerleden Peter Calicher (keyboards) en Max Mollinger (drums).

Ook de blikvangers Lies Schilp & Inge Bonthond (beiden zang) zijn als de Bombitas weer van de partij. Tim Barning (bas) mag inmiddels een vaste waarde genoemd worden. Wouter Kiers (saxofoon) maakt deze keer zijn opwachting als ‘special guest’.

Lazy Sonnie Festival is op zondag 2 juli van 14:00 tot 23:00 uur in de voortuin van hotel La Sonnerie. De entree voor bedraagt 10 euro. Tickets zijn online te koop of aan de kassa van het festivalterrein.