Haakjes om PMD zak op te hangen laten op zich wachten

PMD zakken afvalinzameling
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Henk Hulsen (CDA) had de ideale oplossing om vervuiling door de PMD zakken aan de straat op te lossen: haakjes. Inwoners van Son en Breugel zullen nog even geduld moeten hebben voordat deze oplossing geïmplementeerd zal worden.

De PMD zakken worden iedere week opgehaald, maar zakken aan de straat zijn kwetsbaar. Bij een beetje wind waaien de zakken door hun lage gewicht de straat op en vallen de zakken ten prooi aan dieren. Niet alleen slecht voor het milieu omdat het plastic overal terecht komt, maar ook gevaarlijk voor deze dieren.

Henk Hulsen van het CDA had op 5 juli 2018 de oplossing: haakjes om de zakken van de grond te houden. “In het dorp worden PMD zakken gebruikt en zijn heel nuttig. Ze worden ook goed gebruikt en weten dat ze aantrekkelijk voor ongedierte. Nou zijn er in allerlei straten knutselwerken te vinden om die zakken van de grond te halen en op te hangen. Soms is het van hout, soms is het van ijzer, soms zijn het spijkers in bomen en palen.”

Twee functies

“In omringende gemeenten, onder andere in Nuenen, is daar een oplossing voor geboden door op strategische plekken per straat kunststof banden op te hangen die door de ambtenaren zijn opgehangen. Die dienen twee functies: het bevordert de netheid en er ontstaat een efficiënte ophaalroute.”

Toenmalig wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen (PvdA/GroenLinks) zei toe de plannen mee te nemen. Sinds zijn vertrek vielen de haakjes tijdelijk in de portefeuille van Jan Boersma (CDA), die tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 mei meldde dat de plannen voor de haakjes pas in het derde kwartaal van 2019 naar de gemeenteraad zullen gaan.

Post article

Post article