Close this search box.

Handbalvereniging Apollo bekert verder na zinderende winst op HV Hellas

Heren 1 van handbalvereniging Apollo na winst in de achtste finale

De amateurs van handbalvereniging Apollo winnen van de Eredivisieclub Hellas, waardoor zij nu doorstromen naar de kwartfinales van de landelijke handbalbeker.

In een afgeladen sporthal de Landing keken zo’n 200 enthousiaste fans toe hoe de strijd zich zou ontvouwen. De fans waren massaal toegestroomd na een oproep om de thuisploeg aan te komen moedigen. In de eerste paar minuten van de wedstrijd pakte de oranje duivels uit Son al snel enkele gele kaarten, een voorbode van een hevige strijd. De wedstrijd was het eerste half uur bijzonder evenwichtig. Het rustige en compacte spel van de Heren 1 van Apollo was een compleet spiegelbeeld van de bewegelijke en wat ruimer spelende Hellas. Doordat Hellas bij iedere aanval ongedekte spelers in de hoeken van het veld had staan, ontstond een ware oranje muur in het midden.

Heren 1 van handbalvereniging Apollo tegen HV Hellas

De tweede helft ging Apollo in met een kleine voorsprong: 13-11. De voorsprong deed het team goed, waarna er soepel een opmars werd gemaakt richting de vijf punten voorsprong. Deze ruime voorsprong wist het team ook geruime tijd vast te houden. Maar naarmate de minuten verstreken en het einde in zicht kwam, kroop Hellas stukje bij beetje dichterbij. In de laatste twee minuten had de thuisploeg nog slechts twee punten voorsprong. Het publiek zat op het puntje van haar stoel en begon steeds luidruchtiger te worden.

Toen het eindsignaal klonk, vierden de Heren 1 van Apollo de winst: 30-28. De Eredivisieploeg uit Den Haag bleef verslagen achter op het veld, maar toonde zich respectvol en sportief tegenover de thuisploeg. Daarmee gaat er een nieuw hoofdstuk open voor de Sonse handbalvereniging: de kwartfinales.