Search
Close this search box.

Handbalvereniging Apollo in regionale bekerfinale

Het vaandelteam van Apollo bereikte gisteren ten koste van eerste divisionist Olympia ’89 uit Oss voor het eerst in haar bestaansgescheidenis de regiofinale van het bekertoernooi. Woensdagavond leverde het twee klassen lager spelende Apollo een prestatie van jewelste.

Apollo begon sterk aan de wedstrijd en stond na een kwart wedstrijd op een minimale voorsprong van een doelpunt. Daarna daalde het niveau wat en kwam Olympia terug in de wedstrijd, maar verder dan een voorsprong van één goal kwam de ploeg uit Oss niet. Apollo ging uiteindelijk met een minimale voorsprong de rust in.

Na de rustpauze kwam de sterkste fase van Apollo. Het team onder leiding van Frank Salens en Erwin Vos liep uit naar een voorsprong van zes doelpunten en wist dit uiteindelijk tot de 48e minuut vol te houden. In de laatste twaalf minuten kwam Olympia met verenigde inspanning terug in de wedstrijd en wist in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog een verlenging afdwingen.

In de verlenging pakten de heren 1 van Apollo meteen twee doelpunten voorsprong, die men niet meer uit handen gaf 34-32 en een terecht verdiende plaats in de regiofinale opleverde.

Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.