Hans Gaillard wordt voorgedragen voor herbenoeming als burgemeester

Burgemeester Hans Gaillard
Foto: Gemeente Son en Breugel
Nieuws

Een meerderheid van de gemeenteraad draagt Hans Gaillard voor om nog zes jaar burgemeester van Son en Breugel te zijn.

In een besloten vergadering stemden de leden van de gemeenteraad op de voordracht van burgemeester Hans Gaillard voor herbenoeming. Een meerderheid van stemmen was voor het voorstel, waardoor de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kan om dit mede te delen. De minister heeft het laatste woord over herbenoeming, die alleen in zwaarwegende overwegingen anders kan besluiten.

Daarmee bevestigde de gemeenteraad wat Ons Son en Breugel op 21 maart dit jaar publiceerde. Op basis van informatie uit de vertrouwenscommissie was duidelijk dat de uitkomst voor herbenoeming onvermijdelijk was. “Herbenoeming is geen heroverweging van de zittende burgemeester,” zoals de woordvoerder van de Commissaris van de Koning het noemde in reactie op vragen van Ons Son en Breugel. Zowel de Commissaris van de Koning als de gemeente Son en Breugel haalden hun schouders op bij het lek uit de vertrouwenscommissie, wat in het verleden in andere gemeentes aanleiding was om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

Als de minister beslist om de voordracht te bekrachtigen, kan Hans Gaillard tot 2027 burgemeester van Son en Breugel blijven. Volgens Hans Gaillard is hij gemotiveerd om deze klus te klaren.

Post article

Post article