Zoek
Sluit dit zoekvak.

Harmonie al volop aan het voorbereiden voor het Koningsconcert

Harmonie al volop aan het voorbereiden voor het Koningsconcert
Foto: Ons Son en Breugel

Over minder dan een maand zal het eerste Koningsconcert klinken in het centrum van Son, maar zijn harmonie Pro Honore et Virtute en de zangers en zangeressen wel op tijd klaar?

Donderdag 26 april wordt het Raadhuisplein omgetoverd tot een concertzaal in de open lucht. Dan zal het eerste Koningsconcert plaats gaan vinden, een initiatief van het Oranjecomité en harmonie Pro Honore et Virtute. Die laatste organisator is al weken druk bezig met repeteren, samen met hun muzikale metgezellen.

 

Dat een harmonie orkest goed samen kan gaan met getalenteerde zangers en zangeressen van eigen bodem, hebben zij tijdens Music In Blue al laten horen. Enkele jonge artiesten, zoals Evelien Slegers en Misha de Gooier, zullen ook nu weer hun talent gebruiken om een eigentijds muziekspektakel te laten klinken. Maar ook wat meer ervaren stemmen zoals Aris Weel en George Blanken zullen acte de presence geven tijdens het Koningsconcert. Lisa Verkuylen, Lars van Mil, Jolijn de Greef en Milou Gevers maken de lijst van talenten compleet.

Om optimaal te kunnen oefenen, scheidt dirigent Johan Smeulders de avond duidelijk op in twee delen: een deel samen met live zang van de ondersteunende zangers en een deel met alleen de harmonie. Zo krijgen beide fronten gevoel voor elkaar zonder in te hoeven leveren op kwaliteit. Routinier Aris Weel heeft weinig sturing nodig en zingt alsof hij nog nooit zonder Pro Honore et Virtute heeft gezongen. Voor Lars van Mil, die theaterkoor Sincère gewend is, is het eventjes wennen maar pikt het als een professional op.

Hoe het eindresultaat zal gaan klinken is te beleven op donderdag 26 april op het Raadhuisplein.