Zoek
Sluit dit zoekvak.

Harmonie speelt prima try-out voor Koningsconcert

Foto:

Afgelopen zondag trotseerde het harmonieorkest van Pro Honore et Virtute de warmte door ook binnen in zaal de Beckart in Nijnsel te stralen.

Op uitnodiging van fanfare Nos Jungit Apollo uit Sint-Oedenrode werden in een gezellig uitwisselingsconcert een groot aantal nummers gespeeld die ook tijdens het Koningsconcert op 26 april te horen zullen zijn. Met de swingende nummers als een Deep Purple Medley en Salute tot American Jazz kwam de stemming er al snel in. Toen ook onze eigen dorpstroubadour Aris Weel de chansons Les Lacs du Connemara en het onvervalste Hee Goade Mee van Gerard van Maasakkers meezong werd het publiek echt getrakteerd op een enthousiaste uitvoering.

Dat ook fanfare NJA veel in haar mars heeft bleek wel uit hun mooie vertolking van enkele lichte nummers met daarin ruimte voor twee solo’s. Zo speelde Ingrid van Kasteren de Bugelsolo Dimitri en de trombonesectie ging er vol gas in met het jazzy stuk, The Attack Of The Killer Trombones. Met ook het Zuid-Amerikaans nummer Fuga y Mistério maakte NJA er een prachtig optreden van.

Pro Honore et Virtute kijkt terug op een mooi uitwisselingsconcert. Het komt volgens de harmonie helemaal goed tijdens het Koningsconcert op donderdag 26 april. De komende weken zet de harmonie hiervoor samen met de artiesten de laatste punten op de i, zodat ze echt kunnen knallen op Koningsnacht tijdens dit gratis toegankelijke feest in het centrum van het dorp. Voor meer info kijk op www.phev.nl/koningsconcert.

Neem dan contact met ons.