Zoek
Sluit dit zoekvak.

Harrie Sijbers overhandigde dan toch zijn ‘MAF Gebouw’ handtekeningen

Harrie Sijbers overhandigde dan toch zijn 'MAF Gebouw' handtekeningen
Foto: Gemeente Son en Breugel

Dinsdagochtend heeft kunstenaar Harrie Sijbers de handtekeningen van zijn ‘MAF Gebouw’ petitie overhandigd aan het college.

De afgelopen maanden hebben inwoners van Son en Breugel op een door Harrie Sijbers geopende website hun reactie gegeven op het ontwerp van de MFA. Op de ‘MAF Gebouw’ petitie hebben zo’n 750 inwoners hun handtekening achtergelaten. Ook zijn ruim 380 handtekeningen opgehaald via een stembiljettenactie in Weekblad Forum. De petitie en handtekeningen heeft hij uiteindelijk toch op dinsdagochtend aangeboden aan het college.

Het oorspronkelijke plan was om de handtekeningen tijdens de gemeenteraadsvergadering van 30 augustus aan te bieden. Door een verschil in mening tussen de kunstenaar en burgemeester Hans Gaillard heeft Harrie Sijbers uiteindelijk besloten met zijn handtekeningen huiswaarts te gaan. Dezelfde avond hebben de groep ondernemers die met hun krantenactie tegen de komst van het MFA ruim 1000 handtekeningen ophaalden aangeboden.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play