Zoek
Sluit dit zoekvak.

Harvest Moon genoot van optredens in Cavern Club

Harvest Moon
Foto: Harvest Moon

Een Sonse band Harvest Moon voor het tweede jaar op rij op hetzelfde podium waar The Beatles hun dominantie van de muziekindustrie begon.

Vorig jaar was Harvest Moon uitgenodigd voor het International Pop Overthrow festival in The Cavern in Liverpool. Wegens het grote succes van vorig jaar vroeg de organisatie de Sonse band dit jaar terug te komen voor drie optredens.

De band deed een vlug bezoek aan Anfield Stadium, thuishaven van voetbalclub Liverpool. Maar natuurlijk is er maar één plek heilig voor de mannen: The Cavern Club. Vol lof kondigde David Bash, de grote man van IPO, de band aan. Monden vielen open tijdens het optreden en er werd genoten door het aanwezige publiek tijdens het eerst optreden.

Harvest Moon
Foto: Harvest Moon

Het tweede optreden was aan de overkant van The Cavern Club, wellicht iets té intiem door het kleine podium waar de band van vijf personen met moeite op kon staan. Mooie mogelijkheid voor zanger Rob om regelmatig het podium te verlaten en contact te zoeken met het publiek. Ook in deze pub was het optreden een groot succes.

Het derde optreden was weer in The Cavern Club, de plek waar The Beatles hun eerste optreden gaven als huisband. Het optreden overtrof hun eerste optreden en alle verwachtingen. Het in grote getale aanwezige publiek genoot zichtbaar van Harvest Moon, de rockband uit Son op het podium waar Paul McCartney zijn carrière begon. Niet slecht voor zanger Rob, basgitarist Reinier, leadgitarist Paul, rythmgitarist Thom, toetsenist Wilco en drummer Sandor uit het pittoreske Son en Breugel.

Na dit succes is het niet de vraag of ze volgend jaar weer terug zullen keren naar Engeland, maar wanneer. Son en Breugel hoeft gelukkig niet lang te wachten: de band zal tijdens de SamenLoop Voor Hoop op zaterdag 4 juni laten horen waarom het publiek zo razend enthousiast was.

Lees meer over Harvest Moon