Search
Close this search box.

Helaas nog geen vakantietijd voor Beach Event Son

Helaas nog geen vakantietijd voor Beach Event Son
Foto: Ons Son en Breugel

2 september komt steeds dichterbij en de contouren van de vijfde editie van Beach Event Son worden stukje bij beetje zichtbaar.

Hoewel grote delen van Nederland er op uit trekken om te genieten van een welverdiende vakantie, wordt er in een loods aan de Waterhoef hard gewerkt. Met nog enkele weken te gaan begint de tijd te dringen voor de vrijwilligers van Beach Event Son. Er moet nog een hoop gebeuren voordat op 2 september The Lost Empire geopend kan worden voor beachvolleyballers en feestgangers.

Terwijl op het land, waar normaal gesproken zeeën van ruimte is voor mais, twee landbouwvoertuigen het land egaliseren om het gebied te transformeren in een strand, wordt er in de loods hard gewerkt aan de aankleding van het evenement. De aankleding van Beach Event Son is één van de pareltjes waar de organisatie ieder jaar trots op is. Denk terug aan twee jaar geleden, toen een enorme octopus onheilspellend in de grote feesttent stond om de DJ’s een podium te geven. Of vorig jaar, toen een aap met zijn lichtgevende ogen uitkeek over het publiek. Met het nieuwe thema, The Lost Empire, is er genoeg inspiratie voor een gedetailleerd decor die de organisatie nog graag geheim houdt.

Dit jaar is de keuze gemaakt om weer terug te schalen van tweedaags beachvolleybal- en muziekfestival naar ééndaags evenement, om de organisatie iets meer ademruimte te geven. Dit betekent niet dat de organisatie rustig aan kan doen. Sterker nog, de spanning is om te snijden in de loods. “Die pilaren moeten vandaag af, anders slaap ik niet rustig vanavond,” galmde het in de loods. Het handjevol vrijwilligers dat niet op vakantie is heeft zijn handen nog vol. Gelukkig is er niets wat een koud (alcoholisch) drankje niet op kan lossen.

Veel materiaal wordt gehuurd, maar de organisatie is ook bezig met de toekomst. “We zijn bezig met een podium. Het eerste idee was om het er één groot podium van te maken, maar we maken nu vier kleintjes. Anders kunnen de het podium niet vervoeren en zijn we flexibeler.” Hoe dat podium er precies uit komt te zien, zien we op 2 september.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play