Helga Helders en Marianne van der Putte stappen uit Dorpsvisie

Helga Helders
Foto: Helga Helders
Nieuws

De onderlinge verschillen binnen Dorpsvisie zijn tot een breekpunt gekomen, waardoor raadsleden Helga Helders en Marianne van der Putte breken met de partij. Het breekpunt: het dorpshuis.

Het boterde sinds de gigantische verkiezingsoverwinning in 2018 niet binnen Dorpsvisie. Een interne tweestrijd heeft er nu voor gezorgd dat Helga Helders en Marianne van der Putte uit de fractie van Dorpsvisie stappen. Ook Stephen Philippi stapt op als burgerlid in de commissie burgerzaken. Het breekpunt: het nieuw te realiseren dorpshuis in de voormalige Sint-Petrus Bandenkerk.

Volgens voorzitter van Dorpsvisie Willie Horden is er een verschil in standpunt: “Dorpsvisie wil in grote lijnen doorgaan met het plan dat er nu ligt met hier en daar een aanpassing. Helga en Marianne zijn tot andere inzichten gekomen. Dorpsvisie vindt het jammer dat beiden deze beslissing hebben genomen maar wenst hen al het goede voor de toekomst. Veel van onze standpunten liggen nog wel in lijn met elkaar dus we zullen elkaar vaak vinden tijdens raadsvergaderingen.”

De twee dames gaan samen verder binnen de gemeenteraad. Stephen Philippi sluit zich als achterban aan. Helga Helders: “de kogel is door de kerk. Gisteravond heb ik een email naar de griffie gestuurd om de gemeenteraad en het college in te lichten. Het is de afgelopen twee jaar wel gebleken dat de standpunten van Dorpsvisie en mijn standpunten te ver uiteen liggen en heb ik mijn conclusies getrokken. Er hebben te veel mensen op mij gestemd om hen in de steek te laten, maar dit geeft mij wel de vrijheid om te zeggen wat ik zelf voel. Niet vanuit een politiek schaakspel, maar vanuit mijn hart.”

Interne communicatie deden de drie Dorpsvisieleden doen beslissen te vertrekken. Stephen Philippi gooide als eerste de handdoek in de ring. Helga: “Ook Marianne merkte dat gaandeweg het jaar de standpunten te ver uiteen liepen. Zij voelde zich niet gehoord.”

Marianne van der Putte: “het voelde gewoon niet goed. Ik dacht ‘ik zit hier toch voor de mensen, niet door de partij?’. Ondanks dat niet alle standpunten tussen mij en Helga op een lijn liggen weten we elkaar wel te vinden. Dat gaan we in de komende weken samen ontdekken.”

Post article

Post article