Henk en Dien van Doorn verklappen het geheim van 60 jaar huwelijk

henk en dien van doorn
Foto: Rutger van der Heijden

Henk en Dien van Doorn zijn een unicum te noemen. Wie kunnen er nou zeggen dat ze een diamanten huwelijk als zij hebben?

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar Henk van Doorn en Dien Broks zijn op 3 mei 1956 in het huwelijksbootje gestapt. Henk van Doorn (88 jaar) uit Amersfoort en Dien Broks (83 jaar) uit Breugel zijn 58 jaar geleden in de Irenestraat neergestreken. Een plek die hen nog altijd goed bevalt, getuigt het feit dat zij er nog altijd wonen. In die jaren hebben zij hun kinderen op zien groeien, zien vertrekken, zien trouwen, kleinkinderen geboren zien worden en zelfs mee mogen maken hoe hun eerste achterkleinkind op de wereld kwam.

trouwfoto
De trouwfoto, nu 60 jaar oud. Foto: familie van Doorn

De familie van Doorn is in 60 jaar uitgebreid met vijf kinderen (vier zoons en een dochter), negen kleinkinderen (drie kleinzoons en zes kleindochters), sinds anderhalf jaar een achterkleindochter en natuurlijk de aanhang.  Ze wonen allemaal in de buurt, op één kleindochter na die in Zwitserland werkt. Zoon Erwin helpt in het huishouden, wat er voor zorgt dat Henk en Dien ondanks hun leeftijd gewoon thuis kunnen blijven wonen.

Niet dat het stel zeer hulpbehoevend is. Henk gaat nog iedere maandag gezellig biljarten en doet kleine klusjes in huis. Dien zit nooit stil met haar vrijwilligerswerk voor de bewegingsbanken in Breugel, haar reikicursussen en haar vele hobby’s. Er is heel wat nodig om Dien af te remmen. Je ziet maar weinig mensen die op deze leeftijd nog zo zelfstandig en energiek zijn.

psv
In 2013 ging Henk na tientallen jaren weer naar zijn club PSV. Foto: Rutger van der Heijden

Een 60 jarig huwelijk moet gevierd worden. Geen groot feest dit keer, maar rustig met de familie. Natuurlijk is er wel een receptie, maar ook het gezelschap voor de receptie is klein. Is dat een teken van rustiger aan willen doen? Nee, in 60 jaar zijn er heel wat feestjes gevierd dus het mag best wel een keer wat intiemer gevierd worden vinden ze.

kleindochter
Henk en Dien zijn apetrots op hun enige kleindochter Evi. Foto: familie van Doorn.

En het geheim van 60 jaar huwelijk? “Het is een kwestie van gewoon door blijven ademen” grapt Henk van Doorn. Natuurlijk is het meer dan dat. Want hoewel ze het beide niet toe durven geven, is hun huwelijk meer dan alleen het samen zijn. Ze weten hoe ze in elkaar zitten en vullen elkaar aan waar nodig. Beide gaan op hun manier hun eigen weg en respecteren dat. Het bouwpakket voor een goed geoliede machine die zelfs na 60 jaar nog op volle toeren draait.

Post article

Post article