Search
Close this search box.

Heropening café het Raadhuis uitgesteld vanwege herstelwerkzaamheden

Café het Raadhuis
Foto: Ons Son en Breugel

Nu alle feestdagen achter de rug zijn en Rob Meulenbroeks en zijn partner Patricia met een mooi eindfeest afscheid hebben genomen is het stokje van café het Raadhuis doorgegeven aan Toon Welten en Joep Verhagen. Alleen door een aantal bouwkundige problemen is de heropening van het leukste café van Son en Breugel uitgesteld.

Tijdens het verbouwen van de bovenwoning waren de muren nat en dat heeft voor zwarte schimmel achter de voorzetwanden gezorgd. Zwarte schimmel is schadelijk voor de gezondheid en daardoor was de bovenwoning niet geschikt voor bewoning zo laat Toon Welten aan Ons Son en Breugel weten.

Deze problemen zijn gemeld aan Bavaria en toen is samen besloten om eerst het dak te vervangen en daarna het pand met bouwdrogers te drogen om vervolgens de schimmel op de muren aan te pakken. Aanstaande dinsdag (14 januari) is er een bouwkundige vergadering met Bavaria en daarna kan er gestart worden met de aanpak.

De nieuwe uitbater Toon Welten hoopte het café op 6 januari van dit jaar al te kunnen openen, maar kwam enkele dagen voor de heropening met het nieuws van het uitstel. Het is dus nog even geduld hebben tot je je biertje in het weekend weer bij café het Raadhuis kan komen drinken.